A férfi kosarasok meccseire járnak a legtöbben Pécsett, a PMFC-re öt-hatszáz néző kíváncsi

2015. december 01. kedd 07:51

A férfi kosarasok meccseire járnak a legtöbben Pécsett, a PMFC-re öt-hatszáz néző kíváncsi

Ezernyolcszáz néző előtt játszotta a Falco elleni mérkőzését a PVSK-PANNONPOWER, ezzel az idei szezon pécsi nézőcsúcsát produkálták a férfi kosarasok. Néhány évvel ezelőtt még a PVSK, később a MIZO-Pécs legsimább győzelmet ígérő bajnoki meccsein gyűltek össze ennyien. A foci sem mozgatja meg igazán a pécsieket.

Sajnos mostanra elmúltak azok az idők, amikor még másfél órával a meccs kezdése előtt ki kellett érni a sportcsarnokba, különben már nem kapott normális helyet a „késlekedő" drukker. Korábban egy Sopron elleni rangadón vagy egy Euroliga-mérkőzésen több ezren buzdították a pécsi kosaras lányokat, manapság azonban rendeznek olyan nemzetközi összecsapást, ahol pár százan lézengenek a lelátón.

A pécsi csapatok gőzerővel dolgoznak azon, hogy vonzóbbá tegyék a mérkőzéseket.

- Többféle marketingfogást is fel szoktunk használni: plakátokat helyezünk ki az egyetemen, a város látogatottabb éttermeiben, szórakozóhelyein, de szórólapozással és különböző akciókkal is igyekszünk megszólítani a szurkolókat - mondta érdeklődésünkre Mészáros Zalán, a PEAC-Pécs ügyvezetője. Hozzátette: a Tüke kártyával rendelkezők tíz százalék kedvezményben részesülnek a bérlet, illetve jegy vásárlásakor, a PTE dolgozói és a nyugdíjasok negyven százalékkal olcsóbban vehetnek bérletet, a nappali tagozatos diákok pedig ingyen nézhetik meg a hazai meccseket.

PINKK: kicsit emelkedett a nézőszám

Ugyan továbbra sem városunkban játssza hazai mérkőzéseit a PINKK, a női kosarasok drukkereinek nagyjából kilencven százaléka Pécsről utazik Komlóra. A klubnál munkatársunknak azt közölték, a nem kiemelt mérkőzéseken általában négyszázan foglalnak helyet a lelátón, a kiemelt összecsapásokon 600-1000 néző drukkol a lányoknak. Egyébként tavalyhoz képest valamelyest emelkedett a nézőszám.

A pécsi kosaras lányok mérkőzéseire a kedvezmények ellenére is inkább százas, mint ezres nagyságrendben látogatnak ki a drukkerek. A bajnokságban a Zalaegerszeg ellen például csak kétszázan, az Európa-kupában a Freiburg ellen pedig háromszázan ültek, illetve álltak a Lauberben. A rangadók és a rájátszás idején azért általában átlépik az ezres „álomhatárt".

Jóval többen járnak a férfi kosarasok mérkőzéseire: 1300-1400 fős nézőseregükkel jelenleg ők rendelkeznek a legnagyobb szurkolótáborral Pécsett. A klubnál úgy számítanak, a nemrég bevezetett négyes bérletakció - amelynek keretében a női és férfi kosárcsapatok, a férfi vízilabdások és a PMFC hazai meccsein elfogadják egymás bérleteit - valamelyest emelkedhet a nézőszám. Bán Gábor, a csapatot működtető cég ügyvezetője emlékeztetett, az akció még a PVSK kezdeményezésére indult három évvel ezelőtt a PEAC és a Vasút között.

Bár az ismert okok miatt a megye I-es labdarúgó bajnokságban vitézkedő PMFC vezeti a tabellát, Újmecsekalján általában mindössze öt-hatszáz drukker előtt rúgják a labdát a játékosok. Ennél még a szurkolói kártya időszakában is többen jártak meccsre - igaz, akkor még az NB I-ben szerepelt a csapat. Mindenesetre a hangulatra nem lehet panasz a meccseken, erről a lelátóra visszatért ultrák gondoskodnak.


Képünkön: szurkolók a Munkás meccsén - bőven akadnak szabad helyek. 

Palotás P. - Fotó: PMFC