A bolgár gólvadász is szignózott a PMFC-hez

2015. január 23. péntek 16:03

A bolgár gólvadász is szignózott a PMFC-hez

A kiváló pedigrével rendelkező csatár péntek délután másfél évre aláírt a PMFC-MATIAS-hoz.

Igazi befejező csatárral bővült a keret, miután a 31 éves Dimitar Makriev aláírta szerződését a PMFC-MATIAS-hoz. A bolgár támadó a Levski Sofiában, illetve a rivális CSKA Sofiában nevelkedett, majd fiatalon elvitte őt az olasz Internazionale. Bár a milánói csapatban nem jutott szóhoz, Makriev remek szezonokat produkált például Lengyelországban, Szlovéniában és Izraelben.

A 191 centiméter magas, erős felépítésű támadóra nagy szüksége volt a csapatnak. A keretükből eddig ugyanis hiányzott egy igazi rutinos, gólerős center. Mint arról már korábban is olvasni lehetett, Makriev már szerdán megérkezett Pécsre, a feleknek azonban csak most sikerült mindenben megegyezniük egymással.

Makriev legjobb szezonjait a szlovén Maribornál (48 meccs 23 gól), illetve az izraeli Ashdodban (133 meccs 53 gól) töltötte. Továbbá nyolcszor pályára léphetett a bolgár válogatottban is, ahol egy gólt szerzett.

Győri János, a PMFC-MATIAS ügyvezetője a megállapodás után sejtelmesen csak annyit mondott, reméli, Makriev annyira koncentrált, elszánt és precíz lesz a pályán is, amennyire a tárgyalások során volt.

Forrás: PMFC