Vonattal ütközött össze egy személyautó

2017. május 11. csütörtök 11:41

Vonattal ütközött össze egy személyautó

Három jelentős káresethez riasztották a Baranya megyei tűzoltókat szerdán, köztük egy vasúti átjáróban történt balesethez.

Közlekedési baleset történt a királyegyházai, jelzőlámpával biztosított vasúti átjáróban szerda délelőtt. Egy személyautó a Sellye és Szentlőrinc között közlekedő vonattal ütközött össze. A két kocsiból álló motorvonatot az út menti árokba lökte az autót, amelynek következtében a személyautó a tetejére borult. A baleset során az autóban egyedül utazó gépjárművezető könnyű sérüléseket szenvedett, a vonaton utazó tizenkét utas és a vonatvezető nem sérült meg. A pécsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, üzemanyagfolyást nem tapasztaltak. Az utasokat autóbusz szállította tovább, a vonatközlekedés a délutáni órára állt helyre az érintett vasútvonalon.

Kigyulladt egy több, mint száz négyzetméteres melléképület a Somogy megyei Hencse településen. A tűzhöz Szigetvárról és Sellyéről is riasztottak tűzoltókat, akik három órán át dolgoztak a helyszínen. Az épület deszka födémje teljesen leégett, a tetőszerkezet beomlott. A beavatkozók közel egy órán át küzdöttek a lángokkal, amelyben senki nem sérült meg, az épület azonban teljesen megsemmisült.

Kigyulladt egy személyautó tegnap kora este a 6-os főúton Mecseknádasdnál. A település önkéntes tűzoltói és a bonyhádi katasztrófavédelmi őrs beavatkozói fékezték meg a lángokat. Az eset során senki nem sérült meg.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem