Volt X-Faktoros mentor koncertezik a Negyedben

2017. február 09. csütörtök 12:30

Little G, korábbi X-Faktorban szereplő mentor és társa lép fel csütörtökön este a Zsolnay Negyedben.  
 
A bluesgitáros-zeneszerző bő tíz évvel ezelőtt a blues őshazájába költözött, hogy a lehető legmagasabb művészi szintet érhesse el a műfajban. Saját világát az „old school southern blues”, a modern ritmusok és a rockakkordok elegyében találta meg. A Memphis-ben rendezett International Blues Challenge első helyezettje, az amerikai Blues Music Award jelöltje.
 
A Zsolnay Negyedbe a Three Chords Too Many című új lemezének bemutatójával tér vissza, amelyről így nyilatkozott:  „Ez az album eddigi legspontánabb munkám, köszönhetően Paul Niehaus barátomnak. Az első öt szám egy nyugodt, improvizálással teli délutánon született meg Paul stúdiójában, Saint Louisban. Mivel néhány mély, elmerült bluesanyagot is rögzítettünk, úgy döntöttem, megtartom ezeket a nótákat. Később eszembe jutott pár ötlet a magyarországi turném alatt, úgyhogy meghívtam egy-két régi barátomat, hogy csatlakozzanak hozzám a stúdióban. És hogy milyen lett a végeredmény? Fogj egy üveg finom bort, tedd fel a fejhallgatód, és kapcsolj ki egy kis őszinte blues-zal, amelyet igazán szeretünk játszani.”

Little G-t állandó dobosa, a szintén Atlantában élő afroamerikai Daniel Harper is elkíséri Pécsre, aki első ízben jár Magyarországon.

A koncert este nyolckor kezdődik az E78-ban.

Jegyek elővételben 1800, helyszínen 2300 forintért vehetőek. 

Forrás: ZSÖK