Víziközmű-felújítást végeznek a Hegyalja és a Dischka utcában június végéig

2017. május 11. csütörtök 15:12

Víziközmű-felújítást végeznek a Hegyalja és a Dischka utcában június végéig

Folytatódik a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető vízvezetékek tervezett korszerűsítése Pécsen. A héten újabb két utcában indul meg a környéken élők hosszú távú érdekeit szolgáló felújítás: június végéig a Hegyalja és a Dischka Győző utcában dolgoznak a Tettye Forrásház Zrt. és a megbízott vállalkozók szakemberei. Pécs idén közel egy milliárd forintot fordít a víziközmű-hálózat felújítására. 

Csaknem egy kilométernyi új vízvezeték kerül a földbe a pécsi Hegyalja utcában június végéig, ahol egy munkaárokban, egy felbontással egyszerre két fővezetéket cserélnek a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei. A tettyei vízbázis felől ivóvizet szállító stratégiai fővezetéket és a vele párhuzamos ellátó vezetéket a Hegyalja utca 47-122. között újítják meg (a Böckh János utca és a Felsőhavi utca közti szakaszon).

A rekonstrukcióval jelentősen javul az üzembiztonság, ami az épített környezet védelmében kiemelten fontos ezen a szakaszon, ahol egy esetleges meghibásodás rendkívül nagy károkat okozhat.

A Felsőhavi utca irányába tartó korszerűsítés több ütemben zajlik: a munka haladásának megfelelően a Böckh János utcai kereszteződéstől a Hegyalja utca 47. számig tartó részen az utat 50-100 méteres szakaszokban zárják el a forgalom elől, emiatt a Hegyalja utca az aktuálisan elzárt szakaszáig mindkét irányból zsákutca lesz, és parkolni sem lehet az adott területen.

A Jókai utcában véget ért, a szomszédos Dischka utcában most kezdődött a felújítás: a Tettye Forrásház Zrt. 250 méter hosszan kicseréli az 1960-ban épült, elöregedett öntöttvas fővezetéket, emellett a környező ingatlanok régi bekötővezetékeit újítja meg. A felújítás a Jókai utcai kereszteződéstől a Váradi Antal utcáig halad az északi sávban, az egyirányú forgalom egy sávon végig biztosított lesz, a parkolási lehetőség azonban a munkavégzés adott szakaszán megszűnik.

A munkavégzés több ütemre bontva zajlik, az egyes ütemek végén előbb ideiglenesen állítják helyre az érintett útszakaszt, majd az utca 1630 négyzetméteren vadonatúj útburkolatot kap.

Az ivóvíz-szolgáltatást mindkét munkálat során ideiglenes vízellátó rendszerrel biztosítják, ezért csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak az érintett lakók, akiket a szolgáltató szórólapokon értesít.

A szolgáltató köszöni a lakosság és a közlekedők megértését, türelmét.

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.