Visszautasítja az önkormányzat, hogy a busók szexuálisan zaklatnák a hölgyeket - Közlemény

2017. március 06. hétfő 15:19

Visszautasítja az önkormányzat, hogy a busók szexuálisan zaklatnák a hölgyeket - Közlemény

Közleményt adott ki hétfőn délután a mohácsi önkormányzat annak kapcsán, hogy egy szülő azt állította, 15 éves leányát zaklatták a busójáráson. A dokumentumban foglaltak szerint minden olyan állítást visszautasít az önkormányzat, hogy a busók szexuálisan zaklatnák a hölgyeket, egyúttal meghívják Mohácsra a panaszos szülőt és gyermekét, hogy tisztázzák a történteket. 

Amint arról beszámoltunk, egy szülő állítása szerint kedden, a busójárás zárónapján úgy fogdosták 15 éves leánygyermekét, ami szerinte már nem vicces, hanem legalábbis szeméremsértő volt.

Ennek kapcsán hétfő délután közleményt adott ki a mohácsi önkormányzat:

„Sajnálatos, ha a busójárásról akár egy vendég is kellemetlen élményekkel távozik még akkor is, ha a másik 80-100 ezer résztvevő jól érezte magát és semmilyen atrocitást nem tapasztalt.

Az egész ügyet egy apuka újságnak írt állítólagos nyilvános levele váltotta ki, amellyel a szervezőket szólította meg: „Ezért a szervezőket kérem, találjanak valamiféle megoldást, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő!"

Szívesen látjuk az apukát és a kislányát, hogy a történteket megbeszéljük, és a tanulságokat levonjuk - már ha létezik az apuka egyáltalán.

Ugyanis ha valaki az önkormányzatnak vagy az önkormányzat munkatársainak kíván levelet írni, hozzánk kéréssel, jelzéssel, felhívással fordulni, akkor közvetlenül nekünk küldi levelét és nem az újságokon keresztül üzen, esetleg botránykeltő céllal.

Reméljük, nem egy újságírói fogásról van szó, mely sajnos manapság nem szokatlan: végy egy kitalált történetet, generálj vele nyilvános vitát, ezáltal is növelve az olvasottságot vagy a nézettséget.

Visszautasítunk minden olyan állítást, amely szerint a mohácsi busók szexuálisan zaklatnák az ide látogató hölgyeket. Ez nem céljuk, nem feladatuk és nem is a hagyomány része.

Szívesen látunk mindenkit a 2018 évi busójáráson, amely jó hangulatú, vidám szabad farsangolás lesz, mentes minden zaklatástól", olvasható a dokumentumban.

Képünk illusztráció.

Forrás: EQM - Mohács Város Önkormányzata - Fotó: MTI/Ujvári Sándor