Visszaszólt a kormánymegbízott Gyöngyfa polgármesterének

2015. január 23. péntek 10:24

Visszaszólt a kormánymegbízott Gyöngyfa polgármesterének

Dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben a gyöngyfai közfoglalkoztatási programról és a település polgármesterének lemondásáról írja meg álláspontját. Íme:

"Gyöngyfa község polgármestere, Németh István 2015. január 2. napjával lemondott tisztségéről. Ennek okaként a közfoglalkoztatási programot jelölte meg. A valós ok azonban egészen más. A polgármester az ellene indított önkormányzati eljárás miatt, annak befejezése előtt, adta be lemondását.

Gyöngyfa község önkormányzata 2014. augusztus 1-től 21 közfoglalkoztatott foglalkoztatására kért támogatást belvízelvezetésre alkalmas árok rendbetételére. A program lebonyolítását az előző önkormányzati ciklus polgármestere kezdte meg és az őszi önkormányzati választásokon bizalmat kapott új polgármester, Németh István folytatta.

Németh István állításával ellentétben, nem 300 méter árkot takarítottak ki a közmunkások, hanem 97 400 m2 árok és környezetének rendbetételére került sor. A település vezetése által havonta megküldött jelentések szerint a közfoglalkoztatottak időarányosan haladtak a munkával."

NÉZZE MEG, MIT MONDOTT AZ ELHÍRESÜLT INTERJÚBAN A GYÖNGYFAI POLGÁRMESTER: 



A kormánymegbízotti kommüniké folytatása:

"Ennek eredményét a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2014. december 5-én a helyszínen ellenőrizte, és annak időarányos előrehaladását tényként rögzítette. Helyszíni ellenőrzés történt 2015. január 20-án is, ahol a már később elnyert közfoglalkoztatási program szemléje történt meg.

A polgármester állítása szerint nem tudott munkát adni az embereknek, miközben 2014. december 31-től kommunális feladatok ellátására újabb közmunkaprogramokat indított, amelynek során 21 fő közfoglalkoztatott megtartását kérte, ezenkívül további három program elindítása mellett döntött, és 2-2 fő foglalkoztatására is pályázott.

A közfoglalkoztatási programok helyi menedzselése a település vezetője részéről irányítási, szervezési és ellenőrzési feladatok szakszerű ellátását tételezi fel. A közfoglalkoztatási programnak Baranyában számos pozitív eredménye van.

Pécs, 2015. január 22.
Dr. Horváth Zoltán
kormánymegbízott
"

Képünkön a kormánymegbízott.