Virágvasárnapi passiójátékokra készül az egyházmegye

2015. március 29. vasárnap 11:08

Virágvasárnapi passiójátékokra készül az egyházmegye

A Pécsi Egyházmegyében három helyszínen, Pécsett a Tettyén, Máriagyűdön és Bátaszéken rendeznek nagyszabású passiójátékot virágvasárnap. 

Európa számos országában, sokféle módon, sokféle stílusban mutatják be Jézus Krisztus szenvedéstörténetét virágvasárnap.

2012. április 1-jén több éves szünet után - a Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrájának felhívására - több fiatal közösség összefogásával, közel százötven fiatallal valósult meg Ifjúsági Passió címmel a szabadtéri misztériumjáték virágvasárnap a Tettyén.

Idén a Kaméleon Csoport várja az érdeklődőket, akik a hagyományok tiszteletben tartása mellett számos újítást is terveznek a misztériumjátékban. Az új passióban Krisztus tanítása és csodatételei is nagy hangsúlyt kapnak. Az előadás Jézus szeretetüzenetére épül. Az Ifjúsági Passió március 29-én vasárnap 15 órakor kezdődik a Tettyén.

Máriagyűdön március 29-én 15 órakor kezdődik a szabadtéri passió a templom előtti téren. Több mint 60 amatőr szereplő korhű ruhákban játssza el a misztériumjátékot. Aki a passiót megnézi, teljes búcsút nyerhet az egyház által meghatározott feltételek szerint.

A bátaszéki Nagyboldogasszony templomban az esti szentmise keretében március 29-én 19 órakor kezdődik a passió. Bátaszéken az 1990-es évek végétől minden évben megrendezik az énekelt passiót, amelyben az iskoláskorútól a 80 évesig 100-120 szereplő eleveníti meg Jézus szenvedéstörténetét.

Forrás: Pécsi Egyházmegye