Viharos szél esetén elmaradnak a Zsolnay Fényfesztivál programjai

2017. június 30. péntek 15:32

Viharos szél esetén elmaradnak a Zsolnay Fényfesztivál programjai

Pénteken délután kezdődik Pécsett a második Zsolnay Fényfesztivál. A meteorológusok azonban nem kecsegtetnek megfelelő időjárással, a szeles idő nem kedvez a légtornászok bemutatójának. Megkérdeztük, hogy milyen esetben maradhatnak el a fesztivál első programjai.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő sajtómunkatársa, Halász Kinga érdeklődésünkre elmondta, hogy amennyiben 25 km/h-t nem haladja meg a szélsebesség, és csak szemereg az eső, akkor mindenképpen megtartják a nyitóműsort. Ha egy kicsit erősebben fújna a szél, akkor már a szervezők már mérlegelnék annak lehetőségét, hogy lemondják a műsort, ha pedig a kezdés idejére 40 km/h fölé emelkedne a légmozgás erőssége, akkor el sem kezdenék a programot.

A ZSÖK munkatársa azt is elmondta, hogy a fesztivál Facebook-oldalán, valamint hivatalos honlapján állandóan frissülő információkkal szolgálnak a programokról.

Reménykedjünk, hogy a változékony időjárás ezúttal megkegyelmez a fellépőknek és az érdeklődőknek, így nem kell potyára kimenni a belvárosba.

EQM