Vezetékcsere miatt teljes útzár lesz a Tettye utcában

2016. május 01. vasárnap 11:30

Vezetékcsere miatt teljes útzár lesz a Tettye utcában

Lezárják hétfőtől a Tettye utca, a Tettye tér és a Böck J. utca által határolt területet, a gázvezeték cseréje miatt.  

Az E.ON közlése szerint a Tettye utcát érintő rekonstrukció (808 méter) várhatóan három, egyenként legfeljebb 30 napos ütemben valósul meg.

A kivitelezés első ütemében hétfőn Tettye utca Tettye tér és a Böck J. utca által határolt szakaszán cserélik a kisnyomású acél gázvezetékeket modern polietilén vezetékre a szakemberek. A kivitelezés első üteme teljes útzár mellett történik, átmenő autóforgalom nem lesz lehetséges - természetesen a mentők, tűzoltók, szemétszállítás és az érintett utcaszakaszon lakók számára a ki- és behajtás biztosított lesz.

A beruházás következő ütemei a Tettye utcában folytatólagosan, az északi irányból a déli irányba haladva történnek, mely minden esetben a forgalom korlátozásával, valamint minden ütemben aszfalt burkolatú járda és út bontásával jár. A beruházások során az elérhető legmodernebb technológiát használják.

A munkálatok ideje alatt a földgáz-szolgáltatás biztosított lesz. Mindössze az úgynevezett. átkötés idejére - ami néhány órát jelent - szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.

Forrás: E.ON