Veszélyben az utcán élő emberek élete, figyeljünk rájuk

2017. január 06. péntek 17:30

Veszélyben az utcán élő emberek élete, figyeljünk rájuk

A rendkívüli hideg időben az utcán és a fűtetlen lakásban élő emberek is hatványozottan veszélyben vannak, hívta fel a figyelmet a Máltai Szeretetszolgálat. 

A pécsi hajléktalan-ellátó szervezetek hosszított, illetve folyamatos nyitva tartással, mindenhol plusz matracokkal várják a hajléktalan embereket, senkit nem utasítanak, küldenek el. Az utcai szociális szolgálatok folyamatosan járják az utcákat és megfelelő helyre szállítják a hajléktalanokat.

Pécs város lakosságát arra kérik, hogy különös odafigyelést tanúsítson a veszélyes élethelyzetben lévő emberek irányába, és ha olyan hajléktalan, vagy bármilyen életveszélyben lévő emberről van tudomása, tegyen bejelentést a 72/233-169-es Regionális Diszpécserszolgálati telefonszámra, vagy hívja az közismert segélyhívószámokat. Mindenki lehetőségéhez képest nyújtson segítséget a rendkívüli időjárási helyzetben.

Ilyen időben nem csak az utcán élő emberek vannak veszélyben, de azok az idős, beteg, önmagukról nehezen gondoskodó emberek is, akik lakásokban, házakban élnek. Ha Önnek ilyen -közvetett vagy közvetlen életveszélyben élő - ember lakik a szomszédságában, vagy ilyen emberről van tudomása, érdeklődjön felőle, vagy tegyen bejelentést róla.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Fotó: MTI/Balázs Attila