Versenyen mérték össze tudásukat a hittanosok

2017. május 12. péntek 15:30

Versenyen mérték össze tudásukat a hittanosok

Egyházmegyei hittanversenyt szerveztek május 11-én a Magtár Látogatóközpontban, témája az egyházi év volt. 

Két korcsoportban összesen negyvenkét diák indult az egyházmegyei hittanversenyen, amelynek témájaként az egyházi év liturgiáját és a Mária-ünnepeket jelölte meg a szervező, a Pécsi Egyházmegye hitoktatási irodája.

A versenyzők első feladata egy csendélet készítése volt, amelyben egy egyházi ünnepet jelenítettek meg. Ezt követően feleletválasztós tesztet töltöttek ki a gyerekek az egyházi év eseményeiről, ünnepeiről, és az azokhoz kapcsolódó szokásokról, majd az egyházi évkörben kellett elhelyezniük a megadott ünnepeket. Végül a záró feladatban némajáték formájában mutattak be liturgikus eseményeket.

Az 5-6. osztályosok között a kozármislenyi diákok bizonyultak a legjobbnak, akiket a bogádi plébánia növendékei követtek, a 3. helyen a Jézus Szíve plébánia hittanosainak csapata végzett. A 7-8. osztályos korcsoportban a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola csapata szerezte meg az első helyet, másodikként a Jézus Szíve plébánia nagy csapata vehette át az oklevelét, a dobogó harmadik fokára pedig az egerági plébánia gyermekei kerültek. A versenyen részt vettek a pécsi gyárvárosi és a kurdi, döbröközi plébániák hittanosai is.

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye