Véradással segíthetjük a komlói robbanás sérültjét

2016. június 24. péntek 14:51

Véradással segíthetjük a komlói robbanás sérültjét

Véradási akció indult a június közepén történt komlói robbanás egyik sérültje számára, akinek műtéteihez jelentős mennyiségű vérre van szükség.

Mint arról hírportálunk is beszámolt, június 15-én, Komlón felrobbant egy garázs, a szerencsétlenségben két fiatal meghalt, harmadik társuk megmentéséért ma is küzdenek az orvosok.

Süveges Erik súlyos égési sérüléseket szenvedett és számos műtét vár rá a következő hetekben. Ehhez folyamatosan jelentős mennyiségű, 0Rh+ vércsoportú vérre van szükség, ezért irányított véradást szerveznek országosan, hogy támogassák a gyógyulását.

A Komlói Véradóállomáson június 27-én és 29-én, valamint július 4-5-6-án és 11-13-án 7 és 11 óra között van lehetőségük vért adni azoknak, akik segíteni szeretnének a fiatalembernek. Az érdeklődők a 72/481-137-es telefonszámon kaphatnak további információt.

A máshol élők az ország bármely véradóállomását felkereshetik. A támogatók kérik, hogy ez esetben név szerint Süveges Erikre hivatkozzanak, hogy az ő részére szeretnének vért adni.

Az Országos Vérellátó Szolgálat adati szerint nyáron mindig csökken a véradási kedv, ezért a más vércsoportúakat is bátorítják, adjanak vért és mentsenek meg egy életet.

 

Forrás: Komló Város Önkormányzata