Városunkban versengnek az ország legjobb életmentői

2015. május 29. péntek 17:03

Városunkban versengnek az ország legjobb életmentői

Ezúttal Pécsett gyűlnek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt az UPS támogatásával a 44. Országos Elsősegélynyújtó verseny keretében újra az utcára, az emberek közé viszi az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét.

A Magyar Vöröskereszt immáron negyvennegyedik alkalommal szervezi meg felmenő rendszerű (területi, megyei, országos döntő) országos elsősegélynyújtó versenyét. Ezúttal Pécs ad otthont a nívós megmérettetésnek.

Kétszázhatvan elsősegélynyújtó (20 gyermek, 20 ifjúsági és 15 felnőtt és 1 vendégcsapat) ad számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 20 állomásos körpályán, Pécs belvárosában, május 30-án.

A versenyben résztvevő csapatokat az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelik, a lebonyolítást több mint 200 fő vöröskeresztes munkatárs és önkéntes segíti, míg a baleseti szituációk 73 képzett imitátor segítségével elevenednek meg.

„A Magyar Vöröskereszt egyik legismertebb tevékenysége - a véradás mellett- az elsősegélynyújtó ismeretek terjesztése, oktatása. Különösen fontos szerepet játszik ebben Országos Elsősegélynyújtó Versenyünk, ahol minden évben több száz gyermek és fiatal felnőtt bizonyítja be, hogy az elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték" - mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

A Magyar Vöröskereszt alapfeladatai közé tartozik az elsősegélynyújtó ismeretek terjesztése, oktatása. A Vöröskeresztnek országosan mintegy 10 ezer elsősegélynyújtó önkéntese van, csak tavaly 75 ezren tettek sikeres közúti elsősegélynyújtó vizsgát a hazai legnagyobb humanitárius szervezetnél.

Forrás: Magyar Vöröskereszt