Varga Mihály Pécsett: magasabb színvonalú szakképzés kell a fejlődéshez

2015. augusztus 28. péntek 12:23

Varga Mihály Pécsett: magasabb színvonalú szakképzés kell a fejlődéshez

Magyarország további gazdasági fejlődése nem képzelhető el egy eddiginél sokkal magasabb színvonalú szakképzési rendszer nélkül - mondta a nemzetgazdasági miniszter Pécsett pénteken.

Varga Mihály az országos szakképzési és felnőttképzési tanévnyitón hangsúlyozta: a világ technológiai élvonalába tartozó nagyvállalatok már az országban vannak, az ország versenyképessége növelésének ugyanakkor gátat szab a modern termelésbe bevonható szakképzett munkavállalók hiánya.

A megfelelő szintű szakképzés legalább olyan fontos, mint az egyetemi oktatás, a szakképzési rendszer átalakítása nem lehetőség, hanem az ország fejlődését biztosító kötelező feladat - fogalmazott Varga Mihály.

Képünkön Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (jobbra) beszélget a Sao Paulóban megrendezett szakmák olimpiáján a bútorasztalos kategóriában aranyéremmel elismert László Attilával (balra) az országos szakképzési és felnőttképzési tanévnyitón a pécsi Tudásközpontban augusztus 28-án. Takarásban Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke (jobbról a második). 

MTI - Fotó: Sóki Tamás