Váradi Lőrinc lett az Év zászlósa a tűzoltóknál

2017. február 11. szombat 12:40

Váradi Lőrinc lett az Év zászlósa a tűzoltóknál

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtökön tartotta a az évértékelő értekezletét, amelynek keretében elismerések átadására is sor került. Váradi Lőrinc c. tűzoltó főtörzszászlós, Baranya megyei tűzoltó, főigazgatói tárgyjutalomban részesült.  

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató a 2016-ban a szakmai feladatok végrehajtásában kiemelkedő, és magas színvonalon nyújtott teljesítménye elismeréseként tárgyjutalom elismerést adományozott Váradi Lőrinc c. tűzoltó főtörzszászlós részére, az „Év zászlósa" ügyeletesi feladatokat ellátók kategóriában.

Váradi Lőrinc 2003-ban kezdte a hivatásos szolgálatot a Pécsi Tűzoltó-parancsnokságon. Kezdetben vegyész technikus munkakört látott el, majd 2012-től a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító referense lett.

Műveletirányítói beosztásában lelkiismeretesen, kötelességtudóan, nagy hivatástudattal végzi a munkáját. Feladatait nagy figyelemmel és körültekintéssel, szakszerűen és jogszerűen végzi. Jellemző rá, hogy az elvégzett feladatait ellenőrzi, szükség esetén korrigálja, magas felelősségtudat jellemzi.

A közszolgálatból, és a szervezeti kultúrából fakadó magaratási, viselkedési, öltözködési szabályokat és az alakiasságot teljes mértékben betartja. Munkakörnyezetére nagy figyelmet fordít.

Munkája során jó együttműködés jellemzi, ötletekkel és pozitív hozzáállással segíti a csapatmunkát. Az esetlegesen felmerülő problémákra megoldási lehetőségekkel él, és közreműködő azok gyors megoldásában, olvasható az elismerés indoklásában.

Forrás: Katasztrófavédelem