Valótlan feljelentést tett a rendőrségen egy nő

2017. február 24. péntek 09:01

Valótlan feljelentést tett a rendőrségen egy nő

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat egy nő ellen, aki valótlan feljelentést tett a Siklósi Rendőrkapitányságon.

A nő 2016. szeptemberében tett feljelentést a rendőrségen azzal, hogy ismeretlen személyek megszerezték a bankkártyáját és azzal 25.000 forintot vettek fel jogosulatlanul egy bankautomatából.

A nyomozó hatóság a feljelentés alapján nyomozást rendelt el, melynek során többek között a pénzintézet kamerafelvételeit is beszerezték. Ennek során megállapításra került, hogy a bankkártyát ténylegesen a feljelentő használta, ő vette fel a pénzt az automatából.

A nő folytatólagos kihallgatása során elismerte, hogy valóban ő vett fel pénzt, azonban nem akarta, hogy azt az élettársa megtudja, valamint az összeget sem akarta vele megosztani, ezért tett valótlan feljelentést.
A nő cselekménye a büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetése vétségének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2 évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Pécsi Törvényszék