Vállalkozók Napja Szentlőrincen: összekötik a kellemest a hasznossal, jöjjön el Ön is!

2017. május 08. hétfő 08:24

Vállalkozók Napja Szentlőrincen: összekötik a kellemest a hasznossal, jöjjön el Ön is!

Május 12-én a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány (BMVK) egy új rendezvényére invitálja a vállalkozásokat. Az üzleti/gazdasági esemény egy olyan találkozó, ahol kötetlenül, formalitásoktól mentesen beszélgethetnek kormányzati felelős személyekkel, a gazdasági élet szereplőivel, mellette lehetőségük nyílik a bemutatkozásra, üzleti kapcsolataik építésére. 

A BMVK megalakulása - 1991 - óta több területen segíti a baranyai vállalkozásokat. Tevékenységeik közé tartozik a mikrohitel program, a vállalkozói tanácsadás, a pécsi inkubátorház működtetése, valamint a rendezvényszervezés. A Vállalkozói Központ kiemelt célja, hogy a megyében és régióban működő vállalkozások számára, alapszolgáltatásai mellett információkat is nyújtson a piaci- és gazdasági környezet változásairól, különféle fejlesztési irányokról, uniós és hazai forrásokról, trendekről. Ebben korábban is voltak kezdeményezéseik, melynek most egy önálló rendezvényük, a Vállalkozók Napja ad keretet,

- Az esemény egy olyan találkozási pont, ahol a résztvevők információkhoz juthatnak, közvetlenül is találkozhatnak kormányzati felelős személyekkel, a gazdasági élet szereplőivel és természetesen vállalkozásokkal is, akiket még nem ismernek, vagy éppen olyanokkal, akiket meg szeretnének ismerni - mondta Pohl Marietta, a BMVK ügyvezető igazgatója (képünkön). - Mindezzel egy olyan piaci űrt szeretnénk betölteni, melyre eddig egyetlen regionális vállalkozásfejlesztő szervezet sem vállalkozott, felesleges formalitásoktól mentes kapcsolatépítési színtér, mely egyben kellemes időtöltésre is lehetőséget biztosít.

Hozzátette, a találkozó több mint egy egyszerű „klaszter-találkozó", hiszen nemcsak egy adott szektor vállalkozásainak képviselőit ültetjük egy asztalhoz, a gazdaság teljes vertikuma számára hoztuk létre a programot, mert úgy érezzük égető szükség van a régió vállalkozóinak összefogására és együtt gondolkodására, hogy vállalkozásaink állni tudják az egyre éleződő versenyt.

Pohl Marietta elmondta azt is, hogy hagyományteremtő céllal szervezik a rendezvényt,, a „Vállalkozók Napját" hogy évről-évre mind többeknek legyen lehetőségük közvetlenül találkozni a kormányzat képviselőivel, a régió életében meghatározó szervezetekkel, cégekkel és szakmai személyiségekkel, s mellette egymást megismerve jó kapcsolatokat, jövőbeli üzleti és szakmai együttműködéseket kialakítani.
A rendezvényre a regisztrációs lap (www.mbvk.hu) visszaküldésével lehet még jelentkezni.

PROGRAM:
9.00-10.00 Regisztráció
10.00-11.30 Vidékfejlesztési kerekasztal
- Dr. Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért
felelős helyettes államtitkára
- Ádám János, a Bóly Zrt vezérigazgatója
- Dr. Borbás Zoltán, a Kaposvári Egyetem kancellárja
- Demcsák Lajos, a Piac és Profit kiadói igazgatója
- Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya megyei elnöke
Moderátor Turós Izabella, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pécsi Igazgatóságának igazgatója.

12.00-13.30 Gazdasági kerekasztal
- Dr. Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára
- Dr. Megyeri János, a Hauni Hungária Kft. ügyvezetője
- Jenei Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja
- Demcsák Lajos, a Piac és Profit kiadói igazgatója
- Dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
Moderátor Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara titkára.

A kerekasztal fókuszában az európai uniós források, a régió gazdaság- és vidékfejlesztési stratégiai kérdései lesznek. A beszélgetéseket a nyitottság jegyében tervezik, amely így lehetőséget ad a közvetlen szakmai vélemény- és eszmecserére.

A rendezvényen részt vesznek továbbá közéleti személyiségek, a megye és a régió nagyvállalatainak vezetői, a Takarékbank vezetősége, hivatalok, a média képviselői.
10.00-13.30 Vállalkozások prezentációi

A résztvevők számára adott a lehetőség, hogy bemutathassák egymásnak vállalkozásuk, cégük szolgáltatásait és kapcsolatokat építhessenek egymás között.
13.30-15.00 Kapcsolatépítés

A rendezvény további részében a résztvevőknek lehetőségük lesz folytatni beszélgetéseiket, melyhez Rendezvény Centrumunk infrastruktúrája biztosítja a színvonalas környezetet és szolgáltatási hátteret.
A Pavilont bérlők között az általuk készített ételek ízeinek versenye.

(X)