Vádat emeltek az ittasan dühöngő férfi ellen

2017. június 22. csütörtök 09:20

Vádat emeltek az ittasan dühöngő férfi ellen

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség többek között közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki ittas állapotban a mellette elhaladó gépkocsi tükrét leütötte.

A férfi februárban családi rendezvényről tartott hazafelé ittas állapotban, útközben az egyik családi ház udvarába bemászott, majd onnan egy sportcipőt lopott el, melyet felhúzva továbbment.

A férfi ittassága folytán az út közepén gyalogolt, mikor egy arra haladó gépkocsi megpróbálta kikerülni. A gépjárművezető fékezett, majd átsorolt a szembejövő sávba, miközben az ittas férfira rádudált. Mikor az autó az ittas férfi mellett elhaladt a férfi az autó felé lépett, majd a nála lévő súlyos táskát meglendítve a gépjármű felé ütött. Az ütés az autó jobboldali visszapillantó tükrét találta el, mely ennek következtében letört. A férfi cselekményével a személygépkocsi vezetőjének testi épségét veszélyeztette.

Cselekménye a közlekedés biztonsága elleni bűntett, valamint lopás, rongálás bűncselekmények megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség