Vádat emeltek a túronyi gyilkosság elkövetőjével szemben - Videó!

2017. június 30. péntek 10:15

Vádat emeltek a túronyi gyilkosság elkövetőjével szemben - Videó!

A Baranya Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat egy túronyi férfi ellen, aki idős szomszédját megölte.

A vádlott évek óta a baranyai Túrony községben lakott, ahol szomszédja volt a 81 éves német állampolgárságú férfi. A vádlott többször segített az idős férfinek a ház körüli munkákban.








 

2016. májusában a vádlott ittas állapotban elhatározta, hogy szomszédjától műszaki cikkeket tulajdonít el. A férfi magához vett egy fejszét, majd bement a sértett udvarába. Itt azonban a sértett váratlanul megjelent, meglátta a szomszédját, majd visszament a házba. Az elkövető az idős férfi után ment, majd miután utolérte két alkalommal a fejszével fejbe ütötte. Az ütéstől a sértett elesett, majd a vádlott a földön fekvő férfi fejére még további két-három alkalommal ütést mért a fejsze fokával.
Ezt követően a vádlott a házból mintegy 30 ezer forintnyi értéket vitt el.

Az elkövetés másnapján az elkövető visszatért a helyszínre, ahol a nyomokat tisztítószerrel eltüntette. A sértett halála az ütések következtében azonnal bekövetkezett.

Az elkövető cselekménye, tekintettel arra, hogy nyereségvágyból, illetve idős személy sérelmére követte el, az emberölés minősített esetének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség