Utolsó üteméhez ér az Árpád-hídnál zajló vezetékcsere

2017. június 26. hétfő 15:30

Utolsó üteméhez ér az Árpád-hídnál zajló vezetékcsere

Hétfőn utolsó ütemével, új forgalmi renddel folytatódik a felüljárónál zajló gázvezeték -rekonstrukció Zólyom utcai szakasza. Az E.ON az arra közlekedők fokozott figyelmét és megértését kéri.

Befejező üteméhez érkezett a Zólyom és az Alsómalom utca (a felüljáróra felvezető szakasz) egy részét érintő kisnyomású gázvezeték cseréje.

A munkálatok során nem a műszaki feladatok állították kihívás elé a szakembereket, hanem a terület közlekedésének biztosítása jelenti a nagyobb feladatot, hiszen forgalmas útszakaszról, ráadásul a távolsági és a helyi járatos buszközlekedésről van szó. A munkálatokat számos egyeztetés előzte meg, például ki- és beállási próbát tartottak annak érdekében, hogy a munkaárkok környezetében is folyamatosan biztosítható legyen a buszközlekedés. Az előkészítésben a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt., a Tüke Busz Kft., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., valamint a BIOKOM munkatársai is részt vettek.

A kivitelezés szakaszokra tagolódott. (Az ütemekre bontás célja, hogy a helyi járatos autóbuszmegálló és a Vásárcsarnok megközelítése, valamint a távolsági buszok közlekedése a kivitelezés teljes idejére biztosítható legyen.) Hétfőn az utolsó ütem kezdődik, a munkálatok a Vásárcsarnok keleti sarka és a Bajcsy-Zsillinszky utca között indulnak.

A vezetékcsere elvégzéséhez szükség van a forgalmi rend átmeneti megváltoztatására. Hétfőtől a Zólyom utcába és a vásárcsarnok területére a Nagy Lajos király utca felől lehet majd behajtani. A Bajcsy-Zsillinszky utca felől tilos lesz a behajtás a Zólyom utcába.

A távolságiautóbusz-forgalom is megváltozik, a beérkező buszok kizárólag a felüljáró felőli bejáraton érkeznek az állomásra. A közlekedőket arra kérik, hogy a megváltozott forgalmi rendben óvatosan, körültekintően haladjanak.

Képünk illusztráció.

Ennek az ütemnek, és egyben a teljes gázvezeték-cserének a várható teljes befejezése július 16., vasárnap.

Július első hetében befejeződik a gázvezetékek cseréje az Alsómalom utcai szakaszon (ott jelenleg is dolgoznak a szakemberek, ez egy korábban indult ütem). Az E.ON szakemberei átadják a munkaterületet a Tettye Forrásház munkatársainak, akik szintén előre tervezett korszerűsítési munkálatokat kezdenek a mostani rekonstrukcióban érintett terület közelében, de egy másik nyomvonalon.

EQM