Újra Pécsre érkezik a hatalmas, "üzenő" faló

2016. május 04. szerda 15:32

Újra Pécsre érkezik a hatalmas,

Négy méter magas és három méter széles falovat állítanak ki Pécsett a Bor, Mámor, Pécs fesztivál keretében szombaton. A lóra, melyre bárkinek az üzenete felkerülhetett, az első sorok Tatár Csillától érkeztek. 

 

A nagy faló oldalán plotter technikával jelenítették meg az üzeneteket, amelyre elsőként Tatár Csillától került fel idézet: „Az embernek az értékeit ápolni kell, ez nem csak tárgyakra, hanem emberi kapcsolatokra éppúgy vonatkozik, mint érzésekre, érzelmekre, gondolatokra. Az ember, amit ad, azt kapja vissza." A műsorvezető több mint egy évtizede tartó televíziós karrierje alatt egyszer se vállalt el olyan műsort, ahol nem érezte jól magát. Mindig a maximumot próbálja nyújtani munkájában, akárcsak magánéletében. Üzenete is ezt a mentalitást tükrözi. Tatár Csilla üzenetétől inspiráltan sok-sok üzenet érkezett be, melyek szinte mind felkerültek a falóra.

 

Az installáció három hétig készült rétegelt lemezből, melyet oliva színű Aqua 3IN1 favédő lazúrral festettek le. A falovat átlagosan 4 órán át építik, Pécsre pedig egy 7,5 tonnás teherautó szállítja az építményt.

 

Az idei különlegessége a fesztiválnak, hogy déli szomszédaink gasztronómiai kínálatával találkozhatnak majd az idelátogatók, de emellett hagyományos Fűszerünneppel is várni fogják őket. Napközben igényes jazz és világzene fog szólni, míg éjszaka a helyi DJ-k szórakoztatják a közönséget. Ha a sok mozgás közepette megpihenne, akkor olvasásra ajánljuk a kiállított falovon található időtálló üzeneteket, melynek kis hűtőmágnes mását a ló mellett található kézműves műhelyből, saját kezű kifestés után, haza is vihet.

EQM