Újabb pécsi iskolában adtak át ivókutat - a szolgáltató pályázatán nyerték a gyerekek

2016. április 29. péntek 16:01

Újabb pécsi iskolában adtak át ivókutat - a szolgáltató pályázatán nyerték a gyerekek

Szennyvízszippantó munkás, csőtörést javító szerelő, kútkarbantartó és takarító nő - ezek a vízzel kapcsolatos mindennapi foglalkozások is szerepeltek a rajzokon, amelyek elismeréseként a pécsi Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában ivókutat avattak pénteken. A kutat a gyerekek „rajzolták össze" maguknak a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. víz világnapi pályázatán: a szolgáltató a kiírásban felajánlott díjon felül a gyárvárosi iskolának is ivókutat adományozott a kreatív, egyedi látásmódú alkotásokért. 

Az udvarra telepített díszes Zsolnay-ivókutat az iskola igazgatója, Tóth Ilona vette át a gyerekek körében a pénteki ünnepségen. Az igazgató asszony elmondta, évek óta aktívan részt vesznek a szolgáltató pályázatain, és nagyon büszkék arra, hogy munkájuk meghozta gyümölcsét.

- Tiszteletreméltó, ahogy a pécsi szolgáltató figyel a gyerekekre, programjuk a képzőművészet és a rajz eszközeivel segíti a fiatalok tudatos vízhasználóvá válását, számunkra pedig szép nevelési lehetőség - mondta az igazgató.

- Bár a pályázatra érkezett rajzok alapján úgy tűnhet, a legnépszerűbb vizes szakma a búváré és a delfinidomáré, a sok ötletes alkotás között olyanok is voltak, amelyek a mindennapi életünkben jelen lévő, legtöbbször háttérben rejlő szakmákat is láttatták - méltatta a gyerekek munkáját a társaság vezérigazgatója, Sándor Zsolt.

- Fontos, hogy a gyerekek ismerjék, tudják, ilyen is van. Helyben, akár a Tettyénél is, ahol annak hátterében, hogy a vízszolgáltatás folyamatossága észrevétlenül természetes legyen, sok foglalkozás képviselői dolgoznak együtt. Ezek a kétkezi szakmák hosszú távon is biztos munkát adnak - hangsúlyozta a cég vezérigazgatója.

A rendezvény bővelkedett a különdíjakban: tizenkét fiatal alkotó vette át ajándékát, amelyeket a diákok aktivitását és lelkesedését látva a Dr. Szabó Iván Ügyvédi Iroda, valamint a Bally Holding Trust Kft., a víziközmű-szolgáltató partnere ajánlott fel.

- Kapcsolódó tevékenységünk és társadalmi elkötelezettségünk okán örömmel csatlakoztunk a víz témakörében alkotó gyerekek kreativitásának elismeréséhez. Bízunk benne, hogy a művészeti ajándékcsomagokkal további alkotásra inspiráljuk őket - emelte ki az ünnepségen dr. Szabó Iván, az iroda vezető ügyvédje.

A következő ivókutat a Budai Városkapu Általános Iskola Komlói úti székhelyintézményében állítják májusban, az lesz a tizenötödik iskolai, közösségi helyszín, ahol a TETTYE FORRÁSHÁZ támogatásával kapott méltó környezetet a kiváló minőségű csapvíz.

Forrás: TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.