Újabb menet: feljelentette az Európai Baloldal a pécsi képviselőt, Fogarasi Gábort

2015. november 30. hétfő 07:58

Újabb menet: feljelentette az Európai Baloldal a pécsi képviselőt, Fogarasi Gábort

Feljelentést tett a pécsi jobbikos önkormányzati képviselő, Fogarasi Gábor ellen az Európai Baloldal - Munkáspárt 2006, a városatya Facebook-oldalán a kommentelők által írt, szerintük rasszista hozzászólások miatt.  A képviselő és a párt között nem ez az első menet. 

Amint arról hírt adtunk, a közelmúltban az Európai Baloldal elnöke, Vajnai Attila nem jogerősen pert veszített Fogarasi Gáborral szemben, s az ítélet szerint a pártelnöknek ötszázezer forint pénzbírságot kell fizetnie a pécsi politikus jó hírnevének megsértése miatt.

A felek között most újabb mérkőzés kezdődött: amint azt az Európai Baloldal - Munkáspárt 2006 a Pécsi Újság.hu-hoz eljuttatott közleményéből kiderül, feljelentették Fogarasit, mert szerintük a képviselő eltűr a Facebook-oldalán rasszista hozzászólásokat.

„A szabályozás szerint az oldal működtetője ezért személyesen is felelős. Ezek között cigány honfitársaink lelövésére buzdító hozzászólások is vannak, amelyeket a képviselő eltűr oldalán, és még azután sem kerültek törlésre, hogy erről már a sajtóban is említést tettünk" - fogalmaznak.

- Úgy gondolom, hogy mindez annak a következménye, hogy két héttel ezelőtt első fokon pert nyertem a feljelentőkkel szemben - nyilatkozta Fogarasi Gábor. - Bűncselekményt nem követtem el, így ezzel az üggyel nem kívánok a továbbiakban foglalkozni.

Csepeli László, az Európai Baloldal Pécs városi elnöke nyílt levélben fordult Páva Zsolt polgármesterhez. Ebben többek között azt írta, „tisztelettel kérjük Polgármester Urat, nyilvánosan határolódjon el testülete tagjának megnyilvánulásaitól, és attól, hogy teret ad ezeknek a kommenteknek, amelyek bűncselekménynek számítanak".

A nyílt levéllel kapcsolatban kerestük a városházát, ott azonban azt közölték, nem kívánnak reagálni az abban foglaltakra.

Képünkön: Fogarasi Gábor

 

 

M. B. - Fotó: Kálmándy Ferenc