Újabb családok elhelyezése vált szükségessé

2017. január 30. hétfő 13:30

Újabb családok elhelyezése vált szükségessé

Négy káresethez riasztották a pécsi tűzoltókat a vasárnapi nap során. Újabb családok átmeneti elhelyezéséről kellett gondoskodni a füstelvezetők problémája miatt.

Kéménybe épített gerenda izzott egy pécsváradi, Dózsa György utcai családi házban. Az oltást, még a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték a lakók. Végül a tűzoltók szüntették meg a még izzó részeket. Az ingatlan lakhatatlanná vált, emiatt tíz embernek, három felnőttnek és hét gyermeknek kellett kiköltöznie. Elhelyezésükről a város önkormányzata gondoskodott. A pécsi hivatásos tűzoltók munkáját a mecseknádasdi önkéntesek is segítették.

Füst és szén-monoxid szivárgott vissza a lakótérbe egy rossz állapotú kéményből egy kővágószőlősi társasházban. Az egyik lakás lakóterében megrekedt a szén-monoxid, ezért a tűzoltók megbontották az álmennyeztet, majd ventilátorral kiszellőztettek. Két órás szellőztetést követően szűnt meg a szén-monoxid szint a lakásban, A szomszédos, további nyolc lakásban nem mértek veszélyes koncentrációt a beavatkozók. Az érintett otthonból három felnőttnek és egy gyermeknek kellett megoldani az átmeneti lakhatását, amelyről az önkormányzat gondoskodott.

Ömlött a víz egy földalatti tűzcsapból Pécsett a Hősök terén. A víz befolyt a domboldalba épült sorházak vízelvezető árkaiba, helyenként a lakásokba is beszivárgott. A tűzoltók megszüntették a víz utánpótlását, majd megtisztították a vízelvezető árkokat, amelyek eltömődtek a hótól. Így megszűnt a veszély.

Egy egy köbméteres hulladékgyűjtő konténer tartalma gyulladt meg Pécsett a Gadó utcában. A tüzet rövid időn belül megfékezték a tűzoltók, személyi sérülés nem történt.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem