Új zenei fesztivál Pécsett: ifjú tehetségek léphetnek a közönség elé, várják a jelentkezőket

2016. május 25. szerda 16:24

Új zenei fesztivál Pécsett: ifjú tehetségek léphetnek a közönség elé, várják a jelentkezőket

Rendhagyó zenei fesztivált szervezésébe fogott két pécsi fiatalember: június 11-én az egykori bőrgyár területén olyan pécsi és környékbeli énekesek, zenekarok, DJ-ék léphetnek fel, akik még nem számítanak befutottnak. Az ingyenesen látogatható rendezvényen - amelyből továbbiakat is tartanak majd - a közönség szavazatai alapján választják ki a győztest.  

- Mint általában a legjobb ötletek, ez is egy éjszakába nyúló, baráti beszélgetés során született meg - idézte fel a kezdeteket Radzik Bősz Marcell, a fesztivál egyik szervezője. - Azt tapasztaljuk, hogy a pécsi rendezvényeken szinte mindig ugyanazok az együttesek, énekesek lépnek fel, s csak elvétve találkozhatunk új arcokkal. Pedig rajtuk kívül is nagyon sok fiatal, tehetséges zenész él a városban, csak éppen nem jutnak fellépési lehetőséghez. Nekik szeretnénk segíteni - tette hozzá.

A pécsi belvárosban vendéglátó-egységet üzemeltető fiatalember elmondta azt is, korábban már többen is megkeresték azzal, hogy szeretnének közönség elé lépni, ám erre eddig nem tudott lehetőséget biztosítani.

- A kezdő zenészeknek egyáltalán nem könnyű fellépési lehetőséghez jutniuk sem Pécsett, sem másutt - vette át a szót a fesztivál másik szervezője, Kalács András, aki maga is DJ-ként működik - ezt én is tapasztaltam. Annak dacára sem, hogy sokan minőségi színvonalat tudnak produkálni. A június 11-én esedékes rendezvényre várjuk azokat a fellépőket, akik valóban szeretetből zenélnek, s az a vágyuk, hogy megmutathassák magukat a közönségnek.

Hol lehet jelentkezni?

A szervezők [email protected] email-címen várják a jelentkezéseket, egy rövid, mp3-as formátumú zenei anyag kíséretében. A fellépési lehetőséggel kapcsolatban a 30/4141838-as, a szervezéssel kapcsolatos ügyekben a 30/2034933-as telefonszámon fogadják az érdeklődőket.

Zenekarok, énekesek, DJ-k jelentkezését egyaránt fogadják Pécsről és a megyéből, műfaji kötöttségek nélkül, de más, például táncos produkciókat is szívesen fogadnak. A jelentkezőknek csak a hangszereiket, illetve DJ-knek a cd-t kell hozniuk, minőségi megszólalásukról, a hangosításról egy neves, Pécsett is jelen lévő hangszerforgalmazó cég felajánlása révén gondoskodnak a szervezők.

Az egykori bőrgyár területén rendezendő fesztivál ingyenesen lesz látogatható. Az egy nap, egy éjszakán át tartó programokat úgy állítják össze a szervezők, hogy délelőtt és délután a kisgyermekes családok számára is kellemes időtöltést kínáljanak, a „zúzós" buli pedig napnyugtát követően indul majd.

A rendezvényen győztest is hirdetnek, személyéről a közönség által leadott szavazatok alapján döntenek - ki tudja, talán többek zenei karrierje is beindulhat.

A tervek szerint a fesztivált még további hasonló rendezvények is követik majd.

Képünk illusztráció.

Máté Balázs - Fotó: Dittrich Éva