Új tulajt hozhat a tavasz - kórház a Mecsek szélén? Vevőre lelhet a Kikelet

2017. január 31. kedd 12:12

Új tulajt hozhat a tavasz - kórház a Mecsek szélén? Vevőre lelhet a Kikelet

Lapunk információ szerint néhány napon belül elkelhet a patinás Kikelet Hotel. Úgy tudjuk, az épületet egy magánklinika veheti birtokba. 

A majd' százéves, legendás szálloda fennállása óta számos tulajdonosváltáson átesett, s úgy tűnik, most küszöbön a következő. A négycsillagos hotelben - amelyben néhány éve wellness-részleget is kialakítottak, épült egy külső medence, és egy konferenciaterem is - 2015 ősze óta nem fogadnak vendégeket.

A tulajdonos, Scheffer Ferenc akkor úgy nyilatkozott, nem átmeneti időszakra, hanem végleg bezárt a létesítmény. További szándékait illetően kifejtette, családi okok miatt az értékesítés a cél, ám vevő sem azt megelőzően, sem az azóta eltelt időszakban nem akadt.

Egészen mostanáig.

A Pécsi Újság.hu értesülései szerint az adásvételre néhány napon belül sor kerülhet.

Úgy tudjuk, a vevő egy magánklinika tulajdonosi köre lehet, akik az épületben szintén gyógyászati tevékenységet kívánnak majd folytatni, bővítve eddigi szolgáltatásaikat.

Az ügylettel kapcsolatban kerestük az épület tulajdonosát, aki nem cáfolta értesülésünket, de nyilatkozni nem kívánt. A szóban forgó klinika ügyvezető igazgatóját szintén megpróbáltuk elérni, ő azonban kedden külföldön tartózkodott.

Elektronikus levélben is feltettük kérdéseinket, amint megérkezik a válasz, frissítjük írásunkat.

Pécs 1935-ben hirdetett tervpályázatot a szálloda építésére, kifejezetten azzal a kikötéssel, hogy a hotel a világhírűekkel vetekedjen. A négyszintes, tizenkétezer négyzetméter elfoglaló, csodálatos panorámájú, minimalista jegyeket tükröző szálloda 1937-ben nyílt meg.

A luxusszálloda hírnevét csak fokozta, hogy még abban az évben ott forgatták Páger Antallal, Turay Idával a Hotel Kikelet című filmet.

A második világháború után felújították, s egy ideig szakszervezeti üdülőként is működött.

A szálloda tulajdonosoktól függetlenül mindvégig nagyon népszerű volt, évtizedeken át a város egyfajta gasztronómiai központjának számított, ahova a tehetősebbek akár egy ebédre, vagy éppen egy romantikus vacsorára is felugrottak.

 

M. B. - Fotó: Müller Andrea/PécsMa.hu (archív)