Új tetőt kapott, s ezzel befejeződött a pécsi Remény Háza felújítása

2015. július 31. péntek 08:59

Új tetőt kapott, s ezzel befejeződött a pécsi Remény Háza felújítása

Új tetőt kapott a Remény Háza. A pár évvel ezelőtt elkezdett épületbővítéssel és a mostani teljes tetőszerkezeti cserével végre teljessé válik a hajléktalanoknak helyet adó intézmény felújítása.

A Remény Háza régi épülete többször beázott a tél folyamán. A fenntartó, a Pécs-Kertvárosi Szent Erzsébet plébánia képviseletében Pavlekovics Ferenc plébános úgy döntött, hogy magát a tetőszerkezetet kell kicserélni - mondta Fábos Ferenc intézményvezető.

A munkálatok tíz napot vettek igénybe, és összesen 2.580.000 Ft-ból kivitelezték őket. A felújítással egységessé vált a Remény Háza épületkomplexum. A régi tetőn hófogók sem nem voltak, most a teljes tetőcserével ez a probléma is megoldódott.

Az új részt két éve építették hozzá a régi épülethez. A bővítésre a hajléktalan-ellátás színvonalának növelése érdekében volt szükség. Tavaly egy belső teraszt is kialakítottak, ahol még télen is lehet csoportfoglalkozásokat tartani. A fejlesztéseket fenntartói támogatásból valósították meg.

A Remény Háza a pécsi önkormányzat, a kertvárosi plébánia és több szociális szervezet összefogásával jött létre. A nappali hajléktalan-ellátót 80-90 fő veszi igénybe, az éjjeli menedék pedig 33 férőhelyes. „Ez a ház remény a város számára" - mondta a három évvel ezelőtti megnyitón Pavlekovics Ferenc atya, kertvárosi plébános. A ház missziója azóta is változatlan.

Forrás: PEM