Új takarékos és modern hőközpontok Kertvárosban

2014. szeptember 22. hétfő 17:25

A pályázati források felhasználásának egyik leginkább közhaszonnal járó területe, a társasházak, lakótelepi ingatlanok fűtési korszerűsítése. Ennek szellemében elkezdődtek - a nyertes KEOP pályázat eredményeként- a hőközponti átalakítások Pécsett, a kertvárosi területen.

A PÉTÁV a beruházás keretében szétválasztja a szolgáltatói hőközpontokat, s hatékonyabb és energia takarékosabb működéshez felhasználói hőközpontokat létesít az egyes lakóépületekben lévő hőfogadó helyiségekben.

A megvalósuló új technológiának - a szakemberek szerint -számtalan előnye lesz. A korszerűsítéseknek köszönhetően jelentősen csökken a hálózati energiaveszteség és a villamosenergia-felhasználás. A korszerűsítés előnyeit a lakók is élvezni fogják, hiszen a kisebb egységeket ellátó hőközpontok rugalmasabban tudják kielégíteni az egyedi fogyasztói igényeket, az új vezetékhálózat kiépítésével a szolgáltatás biztonságát is növeli.

Szeptemberben a pályázattal kapcsolatos közbeszerzések - kisebb időbeli csúszással -, de sikeresen lezárultak, ezért  indulhatnak a kivitelezési munkálatok. Mától megkezdődtek a munkálatok a Varsány utcában, az Anikó utcában és a Sarolta utcában, majd október 6-tól a Krisztina téren folytatódnak. Ezek a munkák mélyépítéssel, kisebb zajjal járnak. Az épületek előtti útfelbontás parkolási nehézségeket okozhat.