Új szárnyban kapott helyet a Leőwey francia tagozata, három tanteremmel bővült a gimi

2014. november 27. csütörtök 14:13

Új szárnyban kapott helyet a Leőwey francia tagozata, három tanteremmel bővült a gimi

Páva Zsolt polgármester részvételével került sor a Leőwey Klára Gimnázium új szárnyának átadására. Ebben az épületrészben kap helyet a francia tagozat.

Páva Zsolt polgármester Roland Galharague francia nagykövet, tanárok és diákok részvételével avatta fel az új épületrészt. Az intézményben folyó fejlesztés második ütemének eredményeképp a gimnázium 3 új tanteremmel gazdagodott, külön tanárit és mosdókat és taktilis sávot alakítottak ki az intézményben.

A fejlesztés nem csak a felújításra szorítkozott, hanem az oktatás fejlesztésére is, ennek érdekében az új termekben interaktív tábla került elhelyezésre. A bővítés célja volt, hogy rossz állapotban lévő, francia szárny új és megfelelő oktatási körülmények között működhessen. A város által biztosított beruházás teljes összege nettó 377 130 558 forint.

Páva Zsolt polgármester az ünnepségen elmondta: "A Leőwey tulajdonjogának tavalyi rendezése – azt 30 évre a ciszterci rendtől bérli a város – után eldöntöttük, hogy korszerűsítjük az intézményt. Az elmúlt három évben Pécs más iskoláiban is közel kétmilliárd forintot költöttünk korszerűsítésre, és a tervek szerint ebben a ciklusban folytatjuk a modernizációt".

Roland Galharague, Franciaország magyarországi nagykövete azt mondta, Magyarország versenyképességét is segíti ez a típusú oktatás, ezért kell tenni a feltételek javításán is.

A fejlesztés harmadik üteme 2015 májusában indul, a kivitelező ekkor javítja ki a „B" és „C" szárny tető héjazatát, sor kerül e két épület homlokzati hőszigetelő vakolására és a nyílászárók cseréjére. A záró ütemnek köszönhetően a főépület belső festési munkái is elkészülnek 2015 augusztusáig.