Új rendelőintézetet hoznak létre Pécs legnépesebb városrészében, Kertvárosban

2017. február 01. szerda 17:18

Új rendelőintézetet hoznak létre Pécs legnépesebb városrészében, Kertvárosban

Több mint 250 millió forintos európai uniós forrás felhasználásával új rendelőintézetet alakítanak ki Pécs legnépesebb városrészében, Kertvárosban - közölte Csizi Péter, a terület fideszes országgyűlési képviselője az MTI-vel, miután aláírták a projekt támogatási szerződését.

A politikus a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott beruházásról azt mondta: az új létesítmény földszintjén két gyermek- és négy háziorvosi rendelő kap helyet szociális helyiségekkel, váróval, illetve anyatejátvevővel együtt. Az akadálymentes kialakításúra tervezett épület első emeletén belgyógyászati, nőgyógyászati, kardiológiai, ultrahang- és szemészeti rendelőt, valamint masszázs-, illetve fizioterápiás szobákat és a védőnői helyiségeket alakítanak ki - fűzte hozzá.



Csizi Péter azt hangsúlyozta, hogy a pécsi távfűtő vállalat egykori épületében kialakítandó rendelőintézet helyszínéről a városrészben élők megkérdezésével zajlott konzultációt követően döntöttek. Az épület teljes energetikai korszerűsítés keretében külső hőszigetelést kap, kicserélik a nyílászárókat, modernizálják a világítást, a fűtést és a melegvíz-ellátást; a tetőre napkollektorokat szerelnek - sorolta.

A képviselő tájékoztatása szerint a pécsi önkormányzat a létesítmény kialakítására építési engedéllyel rendelkezik; jelenleg a kivitelezési közbeszerzés előkészítése folyik. A rendelőket 2018 tavaszán adhatják át - emelte ki. Csizi Péter "régi stratégiai tervnek" nevezte a kertvárosi rendelőintézet létrehozását, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a létesítmény jelentősen hozzájárul a városrész lakosainak egészségvédelméhez.

MTI - Fotó: MTI/Kovács Attila