Új kamarasorozatot indít márciusban a Pannon Filharmonikusok Zenekar

2017. március 13. hétfő 13:05

Új kamarasorozatot indít márciusban a Pannon Filharmonikusok Zenekar

Bensőséges kamarasorozatot indít a Pannon Filharmonikusok március 30-án, melyben a tágas és távoli színpadról a kulisszák mögé kalauzolva karnyújtásnyira hozza a zenét a közönségnek.

A sorozatnak a zenekar próbaterme ad otthont, tökéletes színteret biztosítva arra, hogy a hallgatóság a zene mellett most a zenészekhez is közel kerülhessen fizikailag és szimbolikusan egyaránt.

A bensőséges térben a művészek betekintést engednek a mindennapi világukba, felkínálva próbatermi helyüket a nézők számára, miközben a műsor összeállításánál a számukra kedves és kedvelt műveket adják elő. A próbaterembe a művészek képzeletbeli lábnyomait követve vezet az út, így az eseményre érkezők valóban a Kodály Központ Művészbejáróján át közelíthetik meg a kamarasorozat rendhagyó helyszínét.

Az est közreműködői:
Papp Dániel - hegedű
Mikola Levente - hegedű
Murin Jaroszláv - mélyhegedű
Tuzson Tamás - mélyhegedű
Pechan Dávid - gordonka
Székely Ond - gordonka
Gárdai Viktória - fuvola
Morvay Ágnes - hegedű
Németh-Tóth Tímea - hegedű

A Művészbejáró ebben az évadban két alkalommal - március 30-án és május 26-án - nyílik meg a kíváncsi zenekedvelők előtt, a következő évadban azonban már négy előadással készülnek a Pannon Filharmonikusok muzsikusai.

A korlátozott számú férőhelyekre tekintettel ajánlott az érdeklődőknek mielőtt megvásárolni jegyeiket, mellyel elsők között leshetnek be a kulisszák mögé, a zenekar próbatermébe.

Forrás: Pannon Filharmonikusok