Új érdekességeket mutatnak be a Negyedben

2017. június 17. szombat 07:30

Új érdekességeket mutatnak be a Negyedben

A Labor - Interaktív Varázstér és a Planetárium programjai mellett a Varázsóra-sorozat is része a Zsolnay Negyed ismeretterjesztő, természettudományos kínálatának.

A Varázsóra - fizikai kísérletek izgalmas fizikaórákat rejt, melyek során a látogatók játékos formában, látványos fizikai kísérletek segítségével bővíthetik természettudományos ismereteiket. A foglalkozás az embert körülvevő világ jelenségeire ad magyarázatot. Választ kaphatnak például arra, mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön mint a Marson, vagy hogyan találkozhatnak a hanghullámok önmagukkal, és például mire képes a légnyomás.

A 45 perces Varázsóra programjai minden szombaton és vasárnap 14.30-kor kezdődnek, iskolai szünetek idején pedig további bemutatók is várják a közönséget.
A program hétéves kortól javasolt bármely korosztálynak, helyszíne a Látogatóközpont épületének 24-es terme. A legközelebbi jegyvásárlási lehetőség a Látogatóközpont Infopontja.

Sok érdekes, egyszerű kísérlet alapanyagai és eszközei hevernek környezetünkben: pillepalack, seprűnyél, alufólia, tejesdoboz, kiégett izzó, vasaló, alupalack, hajszárító, játékok, autógumi-szelep, stb. Az új Varázsóra programja során az érdeklődők szemtanúi lehetnek, hogy szinte bármiből összeállítható egy-egy remek kísérlet. A jegy ára egységesen hétszáz forint. 


 

Forrás: ZSÖK