Tűzoltók gyújtottak tüzet a pécsi áper laktanyában

2016. április 29. péntek 13:21

Tűzoltók gyújtottak tüzet a pécsi áper laktanyában

Három napon keresztül gyakorlatoztak a tűzoltók Pécsett az egykori A/1 laktanyában. 

A kiképzés célja az volt, hogy a még kevés tapasztalattal rendelkező tűzoltók is kellő gyakorlatot szerezzenek a zárt térben keletkezett tűzesetek oltása során.

Mindhárom szolgálati csoport részére ugyanazon feltételek és feladatok vártak a romos laktanya épületében. Valós tüzet gyújtottak a szervezők, majd a feltételezés szerint, a kétszintes laktanya első emeletén keletkezett lángok tovább is terjedtek .

A tűz miatt csak létra segítségével juthattak fel a beavatkozók az első szintre, ahonnan egy embert kellett kimenteniük és biztonságos helyre vinni. Ezzel párhuzamosan pedig megkezdték a lángok oltását. A gyakorlat során sűrű füst keletkezett, emiatt - ahogy a valóságban is - teljes bevetési felszerelésben és légzőkészülékben dolgoztak a tűzoltók a helyszínen. A romos épület pedig további nehezítő körülményt jelentett az állomány számára.

A háromnapos gyakorlaton kellő tapasztalatot szereztek a résztvevők, mind a tűzoltás, mind pedig a mentési csoportban végrehajtott életmentés területén.

Forrás: Katasztrófavédelem