Tűzoltás: múlt és jelen a véméndi falunapon

2015. július 06. hétfő 15:25

Tűzoltás: múlt és jelen a véméndi falunapon

Falunapot szerveztek június 4-én, Véménden, ahol a helyi katasztrófavédelmi őrs és az önkéntes tűzoltó egyesület tagjai tűzoltási bemutatóval színesítették a programsorozatot - számolt be hétfő délután a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A rendezvény lovas felvonulással kezdődött, majd egészségmegőrző programokkal, kézműves foglalkozásokkal és főzőversennyel várták a helyieket.

Délután a véméndi katasztrófavédelmi őrs és a Véméndi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tartott tűzoltási bemutatót. Az érdeklődők megismerhették a tűzoltó szakfelszereléseket, gépjárműveket.

Emellett a tűzoltók bemutatták a konyhákra jellemző, meggyulladt forró olaj oltásának a szabályait valamint műszaki mentési bemutatót is szerveztek. Az önkéntes tűzoltók igazi különlegességet, a kocsifecskendő használatát ismertették meg a nézőkkel, így „kézzel foghatóvá" váltak a régi oltási módszerek alkalmazásai is.

Az imitált tűzeset és baleset felszámolását a hivatásos és az önkéntes tűzoltók közösen végezték el. A bemutatóhoz szükséges eszközöket, kellékeket a település önkéntesei biztosították.

A propaganda nem titkolt célja, - a szórakoztatás mellett - az volt, hogy az állampolgárok tűzvédelmi ismeretei bővüljenek és népszerűsítsék a véméndi önkénesek munkáját.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság