Tűz volt hajnalban Pécs keleti városrészében

2015. március 03. kedd 09:46

Tűz volt hajnalban Pécs keleti városrészében

Kedden, hajnali három órakor érkezett a segélyhívás a katasztrófavédelem megyei műveletirányító központjában, mely szerint egy Kölcsey úti családi ház alagsorából füst gomolyog ki.

A száz négyzetméter alapterületű családi ház alatt lévő, körülbelül huszonöt négyzetméteres kazánházban keletkezett a tűz. A lángok gyorsan terjedtek, mert sok éghető anyagot tároltak a helyiségben. Lángra kapott több kupac papírhulladék és a helyiségben tárolt tűzifa is.

A pécsi hivatásos tűzoltók áramatalanították az épületet, elzárták a gázfőelzárót, majd megkezdték a tűz oltását. Légzőkészülék használata mellett, két tűzoltó kezdte meg az oltási munkálatokat az alagsori helyiségben. Az elhúzódó beavatkozás miatt a váltásukra is szükség volt.

A tüzet sikerült megfékezni, így az más helyiségekre nem terjedt át. A gázszolgáltató szakembere is a helyszínre érkezett, aki a gázvezeték felülvizsgálatáig megtiltotta a rendszer használatát. A tűzben károsodott az alagsor festése, a kazán, a helyiségben tárolt értéktárgyak és az elektromos vezetékek is megolvadtak. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság