Tűz keletkezett egy kisherendi családi házban

2015. június 29. hétfő 11:51

Tűz keletkezett egy kisherendi családi házban

Hétfő hajnalban érkezett a segélyhívás a katasztrófavédelem megyei műveletirányító központjába, mely szerint egy Deák Ferenc utcai családi ház tetőszerkezete gyulladt Kisherenden - tájékoztatott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mikor a tűzoltók a megérkeztek, már a teljes tetőszerkezet lángolt, és annak körülbelül a fele be is omlott. A siklósi és a pécsi beavatkozók több oldalról kezdték meg a lángok oltását, majd annak érdekében, hogy a tűz ne terjedjen tovább, megbontották a még ép tetőszerkezetet egy részét is.

A tűz által veszélyeztetett helyiségből két propán-bután gázpalackot kihoztak a tűzoltók. Egy másik gázpalack azonban a nagy hő terhelés következtében felrobbant. Az összehangolt munkának köszönhetően, sikerült megakadályozni, hogy a szomszédos családi házra és a közelben álló mezőgazdasági munkagépre átterjedjenek a lángok.

A tűz körülhatárolását követően, az értékmentésben is részt vettek a tűzoltók, nagy értékű méhészeti felszereléseket hoztak ki a tűz miatt veszélyessé vált épületrészből. A káreset felszámolása négy órán át tartott. A tűz keletkezésének okát vizsgálat fogja kideríteni.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság