Tüntetnek a Gámán ellen: pécsi szerződésük kiadását szeretnék elérni

2013. május 22. szerda 12:45

Tüntetnek a Gámán ellen: pécsi szerződésük kiadását szeretnék elérni

Péntek délutánra demonstrációt szervez a Gámán Kft. Király utcai irodája elé a Patacs-Rácvárosért Egyesület, amely nemrég társaságot is alakított a volt pécsi közterületi parkolást tíz éven keresztül vivő céggel perben állók megsegítésére. Mint a szervezők felhívásában olvasható, "a szerencsésebbektől csak néhány százezer forintot követel a magáncég, de nem ritka a több milliós követelés sem".


- Értjük és elfogadjuk a belváros forgalomcsillapítását, de azt nem értjük, és nem fogadjuk el, hogy hogyan lehet a tíz éven keresztül a semmiből a semmiért szolgáltatást nyújtó Gámán Kft.-nek még mindig jogosultsága a polgárok számláját inkasszózni, fizetését letilttatni - fogalmaz az egyik közösségi oldalon is terjedő felhívás.

Lőricz Miklós, az egyesület elnöke munkatársunknak azt mondta, a devizehitelesek segítése kapcsán keresték meg őket a parkolási céggel elégedetlen pécsiek. Pertársaságukhoz azóta körülbelül harmincan csatlakoztak. A demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy a városháza adja ki a Gámán Kft.-vel még 2003-ban kötött szerződést, mivel - tette hozzá Lőrincz - igen sok kérdés kering a dokumentummal kapcsolatban és szeretnék megismerni annak tartalmát.

Ennek ismeretében fogják megtenni a következő lépéseket, de hogy ez pontosan mit takar, arról az egyesület vezetője szerint "egyelőre korai beszélni".

Az egyesület parkolási „témafelelőse" Cselényi László - aki korábban is szervezett már demonstrációt a Gámán Kft. ellen - munkatársunknak elmondta, a mostani eseményt főként figyelemfelkeltő akciónak szánják, s szerinte elsősorban nem az lesz a meghatározó, hogy hányan vesznek majd rajta. (Ő maga két pert nyert, egyet pedig elvesztett korábban a parkolási céggel szemben.) A Patacs-Rácvárosért Egyesület ugyanakkor a városi közgyűlésbe bejutott szereplők mindegyikét meghívta a demonstrációra.

- A százezres és milliós büntetéseket felejtse el a Gámán, törölje ki a gépéből - summázta a péntekre tervezett megmozdulás célját Cselényi László.

Mint arról hírportálunk április közepén beszámolt, több ezer lezáratlan parkolási ügye van még Pécsett a Gámán Kft.-nek, s ezek legnagyobb része behajtási szakaszban van.

B. G. - Fotó: Dittrich Éva