Továbbra is képben van a befektető, első körben félezer új álláshelyet hoznak létre

2017. április 18. kedd 08:00

Továbbra is képben van a befektető, első körben félezer új álláshelyet hoznak létre

Nem tűnt el, nem választott más magyar várost Pécs helyett az az óriáscég, amelyik többmilliárdos befektetéssel - első körben - ötszáz embernek adhat munkát a városban, értesült kormányközeli forrásból a Pécsi Újság.hu.  

Még tavaly decemberben jelentették be a pécsi városvezetők, hogy hamarosan egy újabb, nagy beruházó érkezik Pécsre. Mindeddig azonban nem érkezett újabb hír a cégről, s az is elterjedt a városban, hogy felszívódott a befektető, s a dologból nem lesz semmi.

Információink szerint azonban erről szerencsére nincs szó.

Hírportálunk kormányközeli forrásokból úgy értesült, a befektető képviselői jelenleg is Pécsett tartózkodnak, zajlik a beruházás előkészítése.

A külföldi óriáscég - a nevét üzleti megfontolásból egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni - jelenleg a világ egy másik pontján hajt végre egy nagyon jelentős fejlesztést, ami néhány napon belül befejeződik, ezt követően viszont már Pécsre koncentrálnak.

Miután a tőzsdén jegyzett cégről van szó, korántsem mindegy számukra, mikor jelentik be egy újabb gyáregység megnyitását, ez a magyarázata, hogy még nem közöltek konkrétumokat a pécsi beruházásról, erre viszont már a közeli jövőben sor kerülhet.

Információink szerint első körben nagyjából ötszáz új álláshelyet hoznak létre a városban, éppen olyanokat, amilyenre Pécsnek nagy szüksége van: jól képzett munkavállalók találhatnak majd állásra.

Képünk illusztráció. 

Máté Balázs - Fotó: Dittrich Éva (archív)