Totál elázva dorbézolt a falubálban, otthon fejbe szúrta nevelt gyerekét, majd elmenekült

2017. április 13. csütörtök 14:07

Totál elázva dorbézolt a falubálban, otthon fejbe szúrta nevelt gyerekét, majd elmenekült

A Pécsi Törvényszék április tizenkettedikén kihirdetett ítéletével B. D. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt négy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és négy év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.   

A büntetésbe beszámított a vádlott által előzetes fogvatartásban töltött időt és a vádlottat kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

A vádlott férfi és nevelt gyermekei 2016. május hetedikén, egy Bostán megrendezett bálban tartózkodtak. A vádlott jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, hangoskodott, énekelt, táncolt, melyre a bálozók közül többen, így nevelt gyermekei is felfigyeltek.

A rendbontás megelőzése érdekében nevelt gyerekei rábeszélték apjukat, hogy menjen haza, aki erre megsértődött, és este fél tíz körüli időben hazament. Az egyik gyermeke rövid idő után követte. A ház konyhájában kérdőre vonta a nevelőapját, majd egyszer szájon ütötte. Erre a férfi a konyhaszekrényből magához vett egy tizenhárom centiméter hosszú konyhakést és azzal nagy erővel a vele szemben álló gyereket fejen szúrta, majd eltávozott a házból.

A sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlottat másnap, a testvére lakásán fogták el. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek, a határozat még nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék