Toszkána csodái és Elba szigete

2014. július 09. szerda 18:30

Toszkána csodái és Elba szigete

5 éjszaka 3 csillagos szállodában reggelis ellátással. Utazás autóbusszal. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Időpontok:
2014.07.22.
2014.08.19.
2014.09.22.

Részvételi díj: 84.900 Ft/fő

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Toszkána tartomány kisvárosában, Montecatini Termeben az esti órákban.

2. nap: Vinci-Firenze
Elutazás a kora reggeli órákban Leonardo da Vinci szülővárosába, Vincibe, múzeumlátogatás, majd utazás Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe. Lehetőség az Uffizi képtár gyűjteményének megtekintésére helyi idegenvezetővel részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Ár: 7.500,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!) A múzeumlátogatást követően gyalogos városnézés keretében megtekintjük az Arno-parti város legfontosabb látnivalóit. A Piazza della Signoria, a Ponte Vecchio és a Dóm tér épületeinek megtekintése után rövid szabadidő, majd firenzei látogatásunkat a Santa Croce templom híres sírhelyei előtt tisztelegve zárjuk. Visszautazás a szálláshelyre a kora esti órákban.

3. nap: Pisa-Torre del Lago-Montecarlo-Lucca
Egész napos fakultatív kirándulás Toszkána legszebb városaiba. Először Pisa-ba utazunk, utunk a Csodák mezejére vezet, ahol a Dóm, Keresztelő Kápolna és a Ferde Torony páratlan összképe fogad. (A Ferdetoronyba a feljutás csak a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!) Utána látogatás Torre del Lago városában. Lehetőség a Puccini Villa megtekintésére. (A villa megtekintéséhez előzetes foglalás szükséges, így kérjük részvételi szándékukat a jelentkezéssel egyidőben szíveskedjenek megadni! Belépőjegy a helyszínen fizetendő!) Programunkat egy toszkán borgazdaságban folytatjuk. Részt veszünk egy hangulatos borkóstolón, ahol a régió specialitásait is megízlelhetik.(Olívaolaj, balzsamecet, szárított paradicsom, cantucci..) Utolsó állomásunk a falakkal körülölelt, festői Lucca városa. Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal: Piazza Anfiteatro, Dóm, San Martino templom...(Ár: 40EUR/fő)

4. nap: Siena-San Gimignano-Volterra
Reggeli a szállodában, majd Toszkána varázslatos tájainak felfedezésére indulunk. Ciprusokkal körülölelt domboldalak festői vidékén keresztül legelőször is Siena városába látogatunk el, melynek belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Városnézés a jellegzetes középkori városkában, amely a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival ( Palazzo Pubblico, Il Campo, Torre del Mangia, Fontana Gaia), majd délután látogatás San Gimignanoba, a "tornyok világhírű városába". A dombtetőre épült "középkori Manhattan" képe már távolról kiemelkedik a toszkán táj lankái közül jellegzetes tornyainak köszönhetően, melyekből 14 maradt meg teljes pompájában. Vásárolhatunk a Chianti-ból és Vernaccia-ból, a helyi jellegzetes borokból vagy a szarvasgombával töltött vaddisznószalámiból. A késő délutáni órákban rövid séta a Toszkána szívében megbújó, etruszk alapítású Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosában. Az "alabástrom városának" központja Itália egyik legszebb középkori tere, a Piazza del Priori, mely napjainkban már a Stephenie Meyer nagy sikerű regényéből készült film, az Újhold helyszíneként is világhírűvé vált, igaz, a jeleneteket Montepulciano városában forgatták. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Elba szigete
Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére, Napóleon száműzetésének színhelyére. Utazás Piombino kikötővárosába, ahonnan egyórás hajóút során érkezünk meg Portoferraio városába. A "zöld sziget"ként is gyakran emlegetett gyönyörű toszkán szigeten megtekintjük a Napóleon-villát, majd festői öblök mentén Porto Azzurro városába látogatunk. Séta a hangulatos kikötőben, majd délután szabadidő, fürdési lehetőség. Vásárolhatunk a helyi Aleatico desszertborból és az azzal készült süteményből. (Hajójegy: 35 EUR/fő) Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

6. nap: Montecatini Terme-Budapest
Hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 84.900, Ft/fő, Gyermekár: 75.900 Ft/fő, Félpanziós felár: 16.000 Ft/fő, Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő, Adó-vevő: 1.560 Ft/fő, BBP Biztosítás: 3.300 Ft/fő, Storno biztosítás: 1,5%

Puccini Villa megtekintésére a részvételi szándékot a jelentkezéssel egy időben kérjük megadni! Belépőjegy a helyszínen fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Pisa/2 műemlék (Dóm+Keresztelő kápolna): 7 EUR
Pisa/csak dóm: ingyenes
Pisa/Ferdetorony: 18 EUR
Puccini Villa: 7 EUR
Firenze/S.Croce: 6 EUR
Uffizi: 7.500 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!
(18 év alatt 4.200 Ft/fő)
Firenze/Giotto harangtorony: 8 EUR
Siena/Dóm: 4 EUR
San Gimignano dóm: 4,50 EUR
Lucca/San Martino katedrális és Ilaria sírja: 3 EUR
Hajójegy-Elba szigete: 35 EUR
Napoleon Villa San Martino: 3 EUR
Ásványbánya: 9 EUR
Leonardo Múzeum: 7 EUR

A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)