Történelmi divatbemutatót tartanak a Ginkgo téren

2016. június 30. csütörtök 17:04

Történelmi divatbemutatót tartanak a Ginkgo téren

Történelmi felvonuláson ismerkedhetünk meg a korabeli ruhadarabokkal a Ginkgo téren, a Zsolnay Negyedben, pénteken este.

Amikor a Történelmi felvonulás a Zsolnay Negyedbe ér, a ceremóniamester egy rendhagyó kultúrtörténeti divatshow keretében, mulatságos formában mutatja be a felvonulás történelmi személyiségeit és ruházatukat.

Míg a nyugati kereszténység úgy gondolta, hogy Pécs a török korban hanyatlásnak indult, addig a törökök Pécset édenkertnek, Irem Kertjének nevezték.

A fesztiválon napközben a belváros a múlt históriáinak, hangulatainak életre keltéséhez ad hátteret, élmények várnak mindenkire a nevezetes történelmi helyszíneken, köztereken és eldugott utcácskákban egyaránt.

Színészek, zenészek, különleges utcai mulattatók, hagyományőrzők és vásározók segítségével megelevenednek Pécs történelmének a városban jól bejárható, átélhető emlékei az ókeresztény kortól az iparosodás koráig. A misztikus ókeresztény sírkamrák, az első magyarországi egyetemet bemutató épületegyüttes, a törökkori emlékek és az újjászületett Zsolnay családi- és gyárépületek mind-mind szerepet kapnak, és korhű hangulatokkal, produkciókkal, látnivalókkal népesülnek be.

Mindemellett sok meglepetés, bemutató, előadás tarkítja a történelmi programokat: Lovas sólymász bemutató, az Ort-Iki Társulat előadásai, a Hollóének, a Sub Rosa, a Tabulatura, a Trigonon, együttes, a Héttorony Hangászok koncertjei és kisebb történelmi színjátékok, a Sétatéren, a Középkori egyetemen és a Jókai téren.

Forrás: ZSÖK