Több tűzesetet is pirotechnikai eszközök okoztak

2017. január 02. hétfő 11:30

Több tűzesetet is pirotechnikai eszközök okoztak

Szilveszter és az újév első napján több pirotechnikai eszköz is tüzet okozott a megyében.

Szilveszter éjszaka pirotechnikai eszköz miatt gyulladt ki egy pécsi, Bálicsi úti családi ház udvarán álló fenyőfa. A fa tűleveleit úgynevezett pillangós tűzijáték gyújtotta meg. A lángokat a város hivatásos tűzoltói fékezték meg. Keszüben a művelődési ház csatornarendszerében lévő tűlevél kapott lángra, amely a csatornába lőtt tűzijáték miatt keletkezett. A tűzoltók kiérkezéséig, a helyiek porral oltóval megfékezték a lángokat.

Orfűn egy Jókai Mór utcai ingatlan udvarán szintén pirotechnikai eszköz okozott tüzet január elsején hajnalban. A ház tulajdonosa tűzijáték rakétát hozott működésbe, a rakéták pedig eltalálták az udvaron álló tuját, amely meggyulladt. A tüzet a tulajdonos a pécsi tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta.

Neki hajtott egy személyautó egy szederkényi családi ház előtt lévő gázórának és annak nyomáscsökkentő szelepének január elsején a hajnali órákban. Az ütközés következtében megrongálódott egy 32 milliméter átmérőjű és három bar nyomás alatt működő gázvezeték. A gázszivárgást a szolgáltató szakemberei szüntették meg. A területet a tűzoltók ötvenméteres körben lezárták, valamint az érintett ingatlant a gázszivárgás idejére kiürítették. A személyautó, amely az esetet okozta elhajtott a helyszínről.

Bozótos terület lángolt tegnap a KözépMakár-dűlőben Pécsett. A tűzoltók csak a szomszédos telekről tudták megfékezni a lángokat, amely a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedt tovább. Kéménybe épített gerenda égett Diósviszlón. A tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A siklósi tűzoltók oltották el a lángokat. A házban három felnőtt és nyolc gyermek lakott, de rendelkeznek alternatív fűtési lehetőséggel, így nem kellett elköltözniük.

Kigyulladt egy személyautó Pécsett, a Páfrány utcában. A tűz a jármű motorterében keletkezett. A tüzet a pécsi beavatkozók fékezték meg, személyi sérülés nem történt, a jármű azonban szinte teljesen kiégett.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság