Több színben pompázik majd a TV-torony, akár még az idén dönthetnek a díszvilágításról

2016. október 27. csütörtök 12:13

Több színben pompázik majd a TV-torony, akár még az idén dönthetnek a díszvilágításról

Egy ideig megcsodálhatták a pécsiek, milyen az, ha fényárban úszik a TV-torony. Az épület egyelőre csak a tesztelés céljából kapott éjszakai sminket, ám ha minden a tervek szerint halad, rövidesen több színben pompázik majd.

Mint arról korábban beszámoltunk, komoly fejlesztések indulhatnak a Misina-tetőn. A többek közt új játszóteret és műjégpályát is magában foglaló beruházásból természetesen a TV-torony sem maradhat ki: a Pécs egyik jelképének számító épület díszvilágítást kap.

A tesztelés már tavaly óta zajlik, pár héttel ezelőtt pedig látványos szakaszhoz ért a folyamat, egy időre ugyanis a Harman cég közreműködésével felkapcsolták a reflektorokat. A „Mecsek iránytűje" zöld, lila és piros színekben mutatta az utat. Az új látvány azonnal megmozgatta a városlakók fantáziáját, a kommentárok alapján a többség jó ötletnek tartja az elképzelést és nagyon várják, hogy végleges esti díszt kapjon az épület.

- A pécsieket és a turistákat egyaránt vonzó beruházások között valósítjuk meg a TV-torony díszkivilágítását is. Azt szeretnénk, hogy egy új turisztikai attrakció jöjjön létre, illetve, hogy a torony városmarketing és turisztikai szempontból is nagyobb szerepet kapjon - nyilatkozta érdeklődésünkre Csizi Péter országgyűlési képviselő.

A politikus elmondta, a megye számos pontjáról látszó, egyfajta „iránytűként" is működő épület tulajdonosa, az Antenna Hungária is támogatja terveket.

Hogy milyen színű is lesz a torony, hamarosan kiderül.

- A díszkivilágításról végső döntés a következő hónapokban születik. A legfontosabb szempont, hogy esztétikus, messziről jól látható, illetve alkalmas legyen bizonyos fontos események közvetítésére is szín- fényjátékkal. Ilyen lehet például egy-egy nemzeti ünnep, vagy egy fontos világnap. Azt szeretnénk tehát, hogy a színek váltakozhassanak

A Misina-tető átépítése összesen nagyjából 500 millió forintba kerül, amelyet jórészt fejlesztési forrásokból szeretne előteremteni az önkormányzat, bár a díszvilágítás setében számítanak a cégek felajánlásaira is. Az üzemeltetés költségei egyelőre nem ismertek, számokról csak a tesztidőszak után, a végső rendszer tervezésekor tudnak nyilatkozni.


Palotás P. - Fotó: Facebook