Több sportágban is remekeltek a megyei tűzoltók

2017. május 23. kedd 18:00

Több sportágban is remekeltek a megyei tűzoltók

Negyedik alkalommal gyűltek össze május 19-20. között a katasztrófavédelem állományának legjobb sportolói a festői szépségű Balaton-felvidéken, Zánka településen, hogy részt vegyenek az Országos Atlétikai Bajnokság és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Sportnapja rendezvényein. 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közösen szervezett kétnapos sportrendezvény célja a csapatszellem és a baráti kapcsolatok erősítése volt a közös szabadidős tevékenység és sportversenyek révén.

Péntek reggeltől egészen szombat délutánig folytak a sportküzdelmek a zánkai Erzsébet Táborban, az atlétikai bajnokság és a sportnap keretében. Baranya megye valamennyi megye közül a legnépesebb létszámmal vett részt a rendezvényen. A jó hangulatú sportnap a barátságos mérkőzések mellett, kellemes időtöltést és kötetlen beszélgetést is jelentett.

Az időjárás idén is kegyeibe fogadta a versenyzőket. Mindkét napon ragyogó napsütésben és kellemes, már-már nyárias melegben zajlott a program, amely a hagyományokhoz híven nagy küzdelmeket hozott.

A Baranya megyei csapat több versenyszámban is megmérkőzött. A mohácsi tűzoltóság állományából Bende János Bence első helyezést ért el súlylökésben.

Szintén a mohácsi tűzoltóság állományából, Nagy Krisztián ugyanebben a versenyszámban a hetedik helyen zárt, míg Trábert Olivér távolugrásban szintén a hetedik helyen végzett.

Az asztalitenisz verseny fordulói is lélegzetelállító mérkőzéseket hoztak, a szoros küzdelmeket hatalmas szurkolótábor követte végig. Izgalmas döntőt követően, az első helyet Szedeli Zsolt, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa szerezte meg.

A csapatépítésként sem utolsó sárkányhajózás ismét jókedvet csalt mind a partról szurkolók, mind pedig a hajóban ülők arcára. Néhány perc próbálkozás után aztán megtalálták az összhangot a résztvevők, és buzdító kiáltásokat követően egyre gyorsabban szelte a Balaton vizét a Baranya megyei csapat. A sikeres evezést és célba érést éremmel jutalmazták a szervezők.

Az egyik legkedveltebb versenyszám a strandröplabda volt, ahol a csoportversenyeket követően, a baranyai röplabda csapat a dobogó második fokára állhatott fel.

A közlekedéstechnikai verseny országos fordulójában, ügyintézői járművezetés kategóriájában a pécsi tűzoltók jeleskedtek. Kajus Dániel és Dobor Sándor az ötödik legeredményesebb megyei csapataként zárták a megmérettetést.

Az aktív sportnap programjából nem hiányozhatott a Balaton-felvidéki túra sem. Az útvonal a festői szépségű szőlő ültetvényeken keresztül vezetett, lélegzetelállító látványt nyújtva a magyar tengerre.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem