Több Pécs-közeli helyszín is rajta van a kockázati toplistán, van ami előre látható

2014. november 20. csütörtök 17:24

Több Pécs-közeli helyszín is rajta van a kockázati toplistán, van ami előre látható

„Nem unatkozik a katasztrófavédelem, elemzi és értékeli a korábban bekövetkezett események tapasztalatait" - mondta Mácsai Antal az újságíróknak az igazgatóságon megrendezett csütörtöki sajtóreggelin.

„A legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődjünk, gyorsabban és egyre hatékonyabban tudjuk kezelni és irányítani a bekövetkezett eseményekkel kapcsolatos mentési feladatokat" - tette hozzá.


Karsa Róbert tűzoltó alezredes, igazgatóhelyettes prezentációjában áttekintő képet adott a megye domborzati adottságaiból eredő, és előre prognosztizálható eseményekről.

Baranya megyében 97 zsáktelepülés van, amelyek megközelíthetőségét biztosítani kell minden esetben. A katasztrófavédelem speciális erőkkel készül az elzárt települések ellátására, és az alapvető orvosi ellátás megszervezésének, a betegek szállításának biztosítására. Az igazgatóhelyettes kiemelte, idén januárban volt a legkritikusabb a hóhelyzet a megyében. A Baranya Megyei Védelmi bizottság elnöke határozatban korlátozta a 7,5 tonna össztömeg feletti kamionok közlekedését, amelynek köszönhetően nem alakult ki jelentős torlódás, vagy tömegbaleset a megye útjain.

Az egyik legfontosabb eredménye a bekövetkezett események kezelésének, hogy a hóhelyzettel összefüggő események kapcsán senki nem sérült meg. Karsa Róbert beszélt arról a Téli Intézkedési Tervről, amely tartalmazza a megy közútjainak legveszélyesebb szakaszait összesen 18 ilyen helyszínt azonosítottak be a szakemberek:

 

 

 

Forrás: BAMKI