Több mint 9 órán át dolgoztak a tűzoltók Pécsváradon

2017. január 04. szerda 17:47

Több mint 9 órán át dolgoztak a tűzoltók Pécsváradon

Három tűzesethez riasztották a megye beavatkozóit kedden. Pécsvárad mellett több, mint kilenc órán át dolgoztak a tűzoltók egy szabadtéri tűzesetnél.

Vélhetően elektromos zárlat miatt keletkezett tűz egy magyarszéki családi ház melléképületében. Egy húsz négyzetméteres helyiség égett, ahol több berendezési tárgy is elégett, köztük szalagfűrész és gyalugép. A komlói tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, amelyben senki nem sérült meg.

Több, mint kilenc órán át dolgoztak a pécsi tűzoltók Pécsváradon. Még kedden a hajnali órákban riasztották őket Szilágypusztára, ahol nagy mennyiségű nyesedék és illegálisan letett kommunális hulladék égett. Az erős szél nagymértékben nehezítette az oltást. A lángokat végül kéziszerszámokkal fékezték meg, amelyben segítséget nyújtott egy munkagép is. Ezzel terítették szét az izzó részeket. Az oltásban a hivatásos tűzoltók mellett a mecseknádasdi önkéntes tűzoltók is közreműködtek. Az eset körülményeit a pécsi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztálya vizsgálja.

Összegyűjtött papírhulladék izzott egy véméndi családi ház kazánhelyiségében. A mohácsi tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet, amely a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedt tovább.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem