Több helyen is gondot okozott az erős szél

2017. május 22. hétfő 10:40

Több helyen is gondot okozott az erős szél

Több alkalommal is az erős szél okozott gondot a megyében, főként Pécs és Mohács térségéből érkeztek a segélyhívások.

Pécsett, a Kazinczy utcában egy iroda ablaka tört ki, amelynek darabjai a sétáló utcára hullottak. A teljes utcát lezárták, majd a tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a még lógó részeket.

Letört egy gesztenyefa ága, amely egy alatta parkoló személyautóra esett Pécsett, a Bokor utcában. A tűzoltók láncfűrésszel távolították el a növényt.

Kettétört egy tizenöt méteres fa törzse Pécsett, a Gosztonyi Gyula utcában. A fa a járdára dőlt, de szerencsére nem sérült meg senki.

Nagynyárád mellett a vasúti pályára dőlt egy nagyméretű fa. A mozdonyvezető még időben észrevette a növényt, így az akadály előtt meg tudott állni a szerelvénnyel. A mohácsi tűzoltók gyalog közelítették meg a helyszínt, ahol láncfűrésszel távolították el a kidőlt fát. A műszaki mentés ideje alatt az érintett szakaszon szünetelt a vonatközlekedés.

Mohácson egy hatméteres nyírfa hasadt ketté, amely útakadályt képzett a Vörösmarty utcában. A tűzoltók teljes útlezárás mellett, láncfűrész segítségével tették szabaddá az utat.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem