Több év fegyházra ítéltek egy drogdílert és kuncsaftját

2017. február 24. péntek 14:19

Több év fegyházra ítéltek egy drogdílert és kuncsaftját

Egy férfit kábítószer-kereskedelemért 5 év, a tőle drogot vásárló férfit pedig kábítószer birtoklása miatt 3 év fegyházra ítélt a Pécsi Ítélőtábla pénteken.

Az elsőrendű vádlott, egy 47 éves férfi 2015 előtt hosszabb ideig Németországban dolgozott, de egészségi állapota miatt haza kellett térnie. Magyarországon nem tudott elhelyezkedni, ezért miután tartalékait felélte úgy döntött, hogy a kábítószer-kereskedés megfelelő jövedelemforrás lesz számára. Élve egy ismeretlen személy ajánlatával, 400 gramm kábítószert vásárolt. A kábítószert 1-10 grammos adagokban kimérte és legalább három, az eljárás során ismeretlenül maradt személynek értékesítette.

A másodrendű vádlott, egy 38 éves férfi értesült arról, hogy az elsőrendű vádlott kábítószer értékesítéssel foglalkozik, ezért 2015. február 5-én felkereste őt, és 17,02 gramm kábítószert vásárolt tőle 32 000 forintért. Őt még ezen a napon rendőri ellenőrzés alá vonták, és megtalálták nála a kábítószert. Miután a nyomozóhatóság értesült arról, hogy kitől vásárolta a kábítószert, az elsőrendű lakásán házkutatást tartottak és 396,68 gramm kábítószert lefoglaltak.

A Pécsi Törvényszék a 47 éves férfit bűnösnek találta kábítószer-kereskedelem bűntettében, ezért őt 5 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A 38 éves férfit kábítószer birtoklása bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt 3 év fegyházra és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Pécsi Ítélőtábla dr. Krémer László vezette büntetőtanácsa úgy rendelkezett, hogy az elsőrendű vádlottal szemben kiszabott 5 év szabadságvesztést börtönben kell végrehajtani, és a vádlott a büntetés fele részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Egyebekben a másodfokú bíróság a törvényszék ítéletét helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Forrás: Pécsi Ítélőtábla