Tizenöt másodperc kellett a hírnévhez - így ülték meg a kajakot mohácsi strandon

2015. július 27. hétfő 09:23

Tizenöt másodperc kellett a hírnévhez - így ülték meg a kajakot mohácsi strandon

Vasárnap délután rendhagyó esemény szemtanúi lehettek a szigeti strandon a fürdőzők, ahol a világon először kajakmegülési versenyt rendeztek. Videó!

A különleges esemény ötletgazdája Kovács József, a Mohács Maximal Kajak-Kenu Team vezetője volt, aki felfigyelt egy érdekes fogadásra és úgy döntött, rendez egy versenyt, ahol kiderül, milyen nehéz is megtartani egy versenykajakot borulás nélkül.

A mohácsi strandon délután három órakor kezdődött Kajakmegülési Versenyt kieséses rendszerben bonyolították le. Az első körben öt, a másodikban tíz, míg a harmadikban tizenöt másodpercig kellett megtartani a kajakot.

I. Kajakmegülési verseny 2. szint

 

A verseny remek hangulatban zajlott, a tizennyolc nevező közül azonban a végén csak ketten teljesítették a tizenöt másodperces szintidőt. A dicsőségen felül Horváth Roland nyereménye egy üveg pezsgő volt, míg Heller Dávid egy kilogramm édességgel lett gazdagabb.

- Ezelőtt még sosem ültem versenykajakban, tehát jóformán a szerencsének köszönhettem, hogy sikerült megtartanom a hajót, illetve annak, hogy lecsaptam a kezem a vízre, és így vissza tudtam egyensúlyozni magam - mondta az egyik győztes.


A Mohács Maximal Kajak-Kenu Team elégedett volt az eseménnyel és már szervezi a következő versenyt.


- Jövőre is biztosan megrendezzük az eseményt, azonban szeretnénk levédetni és „Maradj Rajta" néven megrendezni egy kajak-kenu egyensúly versenyt, amire már a profikat is várjuk. Természetesen nekik más feladataik lesznek, mint például felállni vagy kézen állni a kajakban. Emellett pedig az amatőrök továbbra is próbálkozhatnak a kajak megülésével - mondta Kovács József.

 

Erdélyi Bianka